OVAM saneert terrein voormalig tankstation Antwerpsesteenweg

OVAM is momenteel bezig met de sanering van het voormalige tankstation aan de Antwerpsesteenweg, vlakbij de Lichtelaerestraat. De uitbating van dat Europetrol tankstation werd al geruime tijd stopgezet na een faillissement. Normaal gezien gebeurt de sanering van de verontreinigde bodem op last van de uitbater, maar OVAM heeft na het faillissement die taak nu dus overgenomen.

 'In een eerste faze _ die wellicht tot eind maart duurt _ wordt het terrein door bemaling vrijgemaakt zodat de tanks bereikbaar zijn en kunnen verwijderd worden. Er zitten vier ondergrondse tanks, twee van 12.000 liter, twee van 5.000 liter. De verontreiniging van de bodem is zo goed als zeker te wijten aan lekkage aan een of meerdere van de tanks, die uiteraard verwijderd worden', aldus Jan Verheyen, woordvoerder bij OVAM.

In een tweede faze van de werken, die wellicht vanaf september begint, worden er filters geplaatst om het grondwater en de bodemlucht te zuiveren. Die faze kan tot twee jaar duren, maar verhindert niet dat er mogelijk al zou begonnen worden aan de eventuele nabestemming van het terrein. Het terrein was voor alle duidelijkheid niet in eigendom van de uitbaters van het tankstation.

De kosten voor de sanering worden geschat op 150.000 euro.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio