Dany Vandenbossche nieuwe voorzitter Vermeylenfonds

Dany Vandenbossche nieuwe voorzitter  Vermeylenfonds

Foto: dodi

Gent - Het Vermeylenfonds benoemde vandaag zaterdag 17 maart Dany Vandenbossche tot nieuwe algemeen voorzitter. Hij zal de komende jaren het progressieve cultuurfonds leiden en zo meewerken aan een warme, humanistische en cultureel hoogstaande vereniging. Dany Vandenbossche, Gentenaar en Ere-Vlaams volksvertegenwoordiger, neemt de fakkel over van Dominique Verté (VUB) die het fonds zes jaar heeft bestuurd.

  Onder zijn voorzitterschap werd een structurele versterking van de Vlaamse en Brusselse afdelingen gerealiseerd. Met een culturele duizendpoot als voorzitter zal de sociale en open Vlaamse geest van het fonds ongetwijfeld een culturele verjongingskuur doormaken. Dit ligt volledig in de lijn met de hernieuwde geestdrift van de vereniging.

 
Dany Vandenbossche studeerde Rechten en Criminologie, was senator en Vlaams volksvertegenwoordiger voor sp.a en is expert in cultuur. Hij organiseert diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland, schrijft over muziek en doceert cultuurwetenschappen aan de Hogeschool Gent.
 
Bovendien was hij voorzitter van Curieus en is dat nog steeds van onder meer de Bijlokeconcerten en de Vrienden Museum voor Schone Kunsten Gent. Hij oefent bestuursfuncties uit bij Gent Cultuurstad, Internationaal Filmgebeuren van Vlaanderen, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst Gent en H-VV. In het Vlaams Parlement was hij voorzitter van de Commissie Kunst en Cultuur.
 
Lezers van Gentenaar.be weten ook dat Dany Vandenbossche elke vrijdag in zijn gewaardeerde rubriek 'Da moe kunnen in Gent' op zijn geheel eigen manier reflecteert over wat er in zijn stad gebeurt.
 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio