Voorpost en Vlaams Belang protesteren tegen bezoek Di Rupo

Tijdens zijn bezoek aan het STAM werd Elio Di Rupo buiten opgewacht door actievoerders van het Vlaams Belang en de Voorpost. Ook Filip Dewinter bevond zich onder de aanwezigen. Een stevige politiepatrouille kijkt er intussen op toe dat het bezoek van Di Rupo zonder incidenten verloopt.

TIjdens de tocht naar het STAM hield de premier ook even halt aan het Zuid, waar hij met enkele scholieren op de foto ging. Terwijl passeerden er oproerwagens die eveneens onderweg waren naar het STAM.

Eerder op de dag vatte Di Rupo zijn bezoek aan bij Volvo Cars waar hij eerste schepen en waarnemend burgemeester Mathias De Clercq en gedelegeerd bestuurder Geert Bruyneel begroette. Termont moest verstek geven wegens een ontsteking aan de luchtwegen.

De premier zou aanvankelijk ook een bezoek brengen aan het Beroepenhuis en de brouwerij Gruut, maar het programma werd in laatste instantie omgegooid. 

Actievoerders

Eerder had het Vlaams Belang aangekondigd actie te voeren telkens Di Rupo naar Vlaanderen zou komen. Het bezoek van de premier was eerder gepland op vrijdag 16 maart, maar werd toen uitgesteld wegens het dramatisch busongeval in Zwitserland. Ondanks de late aankondiging van het bezoek vandaag, slaagde de partij er toch in een aantal militanten op te trommelen. Ook de Voorpost is aanwezig. 

Ook de Gentse Belfortploeg liet weten dat Di Rupo wat hen betreft niet welkom is in Gent: 'De Belfortploeg wil opnieuw beklemtonen dat deze Waalse socialist die de huidige regering leidt en amper Nederlands kent, in Gent nog steeds niet welkom is. Vermits te vrezen valt dat het stadsbestuur hem deze boodschap niet zal overmaken, willen de gemeenteraadsleden van onze ploeg hem dit langs deze weg laten weten', klinkt het in een persmededeling.
 
Lees het volledige verslag zaterdag in De Gentenaar.


Ook via Twitter wenste premier Di Rupo burgemeester Termont veel beterschap:
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio