Elke De Meester niet bij eerste drie, maar wel prijs van beste Belgische deelnemer

Noorwegen wint internationale accordeonwedstrijd van Rotary Gent

Noorwegen wint internationale accordeonwedstrijd van Rotary Gent

Elke De Meester liefde voor de accordeon opgepikt uit Pinokkio tekenfilm. Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - Elke De Meester heeft op de internationale accordeonwedstrijd in het Muziekconservatorium van Hogeschool Gent de prijs gewonnen van beste Belgische deelnemer. Elke selecteerde zich vrijdag wel voor de finalewedstrijden, maar moest daar de buitenlandse collega's laten voorgaan op het podium. Ze speelt vanavond wel mee in het laureatenconcert, om 20 uur, in het conservatorium.

 De elfde muziekwedstrijd voor jonge solisten is een organisatie van Rotary Gent die op die manier jong talent dat in de laatste jaren conservatorium zit of net afgestudeerd is een podium wil geven. De elfde editie stond in het teken van de accordeon.

Winnaar werd Ida Lovli Hidle uit Noorwegen, voor Yohann Juhel uit Frankrijk. Neza Torkar uit Slovenië neemt de derde podiumplaats in.

Vanavond om 20 uur spelen de drie laureaten een laureatenconcert in zaal Miry van het Koninklijk Conservatorium Gent, Hoogpoort 64, in Gent. Er zijn nog tickets aan de ingang. 30 euro.

 

 

Ook Elke De Meester mag er als beste Belgische deelneemster een concert spelen. Daarbovenop krijgt ze ook nog een concertoptreden waar ze 500 euro voor betaald wordt.

Een interview met Elke De Meester kan u hier nog eens herlezen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio