Gemeenschappelijke socialistische actie. Ook stadsbestuur, Wachtebeke en Zelzate en havenbedrijven willen weer passagiersvervoer in havengebied

FOTO: Trein 204 vervoerde éénmalig passagiers van Dampoort naar Arcelor Mittal (en terug)

Zaterdagvoormiddag vond om 11 uur een historische treinrit plaats tussen Gent Dampoort en Arcelor Mittal. Op spoorlijn 204 is er normaal gezien alleen goederenvervoer, maar dank zij een gemeenschappelijke socialistische actie tussen onder meer ABVV, SP-A, Bond Moyson reed er vandaag een bomvolle passagierstrein.

 Die kleurde wel heel erg rood, en even leek het er op dat 1 mei vervroegd was. Schepen Martine De Regge speelde voor de gelegenheid kaartjesknipper en vroeg de passagiers de kaartjes klaar te houden en kondigde stopplaatsen aan Volvo, Skalden en Arcelor-Mittal aan. 'Althans, zo zouden we het in de toekomst willen' aldus De Regge, die ook nog meegaf dat ook de havenbedrijven vragende partij zijn.

Zowat alle socialistische schepenen zaten op de trein, en ze hadden ook nog het gezelschap van Freya Van den Bossche, Karin Temmerman, Jan Roegiers, en tal van kandidaten. Die deelden met zijn allen zes kilogram cuberdons uit aan de passagiers.

Meer over de problematiek van het vervoer naar de haven in De Gentenaar van maandag.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio