Derek, Bruno en Nils spelen alweer een heel mooie Dylan afspeellijst

Derek, Bruno en Nils spelen alweer een heel mooie Dylan afspeellijst

Bruno Deneckere, Nils De Caster en Derek. Een maandje Dylan. Foto: if

Gent - Drie mannen, drie stemmen, een zestal snaarinstrumenten waaronder bovenop de gewone gitaren ook een mandoline, viool en een lapsteel gitaar, en een mondmuziekje. Dat zijn voldoende elementen om uit de immense muziekcatalogus van Bob Dylan een wel heel fraai afspeellijstje samen te stellen. En live te brengen voor een publiek. Voor Derek, Bruno Deneckere en Nils De Caster is ook in 2012 meimaand Dylanmaand. Wij stonden op de eerste rij in muziekcafé Den Hemel, aan, de Muinkkaai.

 De drie zijn niet aan hun proefstuk toe natuurlijk. Muzikaal niet, en ook niet op vlak van Dylan. Toen de man 50 werd (maar dat is ondertussen ook al geleden van 1991) brachten ze al eens een Dylantribute. Toen de Caruso nog de Caruso was, in de Sint-Pietersnieuwstraat.

In 2009 pikten ze de draad weer op en sindsdien serveren ze elk jaar in de maand mei een Dylantribute, telkens rond een bepaalde plaat, CD, thema. Deze keer putten de drie uit de Bootleg series, wat hen natuurlijk heel wat mogelijkheden bood.

Momenteel draaien ze warm in kleinere cafés, en op 1 mei stonden ze in muziekcafé Den Hemel, aan, de Muinkkaai. Daar hebben ze met Jan François een nieuwe cafébaas, maar een met al een ruime café-ervaring. De man heeft ook een café aan de Blandijnberg, en wat Den Hemel betreft is hij van plan de lijn van de vorige uitbater aan te houden. Minstens één concert per maand.

Maar terug naar Dylan nu.

Achttien nummers, afwisselend gezongen door één van de drie. 'Het was nog wat zoeken' aldus Derek, ,het is nog maar het derde concertje', maar het publiek smaakte de set wel heel fel. Eén van de bezoekers bleek een zodanige kenner van het Dylanwerk, dat hij een aantal keer van bij de eerste noten de titel al luid door het café riep, of, stukken van nummers bijna even luid als de muzikanten meezong. Dat leverde hem in het begin blikken van  bewondering op, maar na verloop van tijd werd de man eerder bekeken met een blik van ,we zijn hier wel voor Derek, Bruno en Nils gekomen.'

Bruno Deneckere, Nils De Caster en Derek brengen elk hun eigen bewerking van een aantal nummers, waarbij sommige nummers een heel andere klankkleur krijgen dan de originele versies. De drie kiezen ook niet de makkelijkste weg van, ,we gaan hier eens de 20 meest bekende nummers door de jukebox draaien', maar stelden een setlist samen om u tegen te zeggen.

Wij sluiten alvast dit verslag af, om meteen met de 18 nummers in dezelfde volgorde een afspeellijst op I-tunes te maken.

Deel 1

 

Seven days

Wallflower

Most likely you go your way and I go mine


Tangled up in blue

Little Sadie


I ain't gonna go to hell for anybody

Winterlude

Shelter from the storm

When i paint my masterpiece

 


Deel 2

what was it you wanted

Too much of nothing

Love minus zero, no limit

Tomorrow is a long time


Catfish

I want you

Positively 4the street

 


bis

Walking down the line

i shall be released

 

 

 De drie spelen de hele maand mei een Dylan tribute. Alle data op de website van Derek. Op 25 en 26 mei bij De Vieze Gasten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio