DA MOE KUNNEN IN GENT

Dag Jan, Sieg en Chris, dag allemaal

Dag Jan, Sieg en Chris, dag allemaal

Foto: dodi

Gent - De herfst is, na één dag zomer op 1 mei, terug van weggeweest. Die ene zomerdag leverde opnieuw het bewijs dat hierboven enige sympathie bestaat voor de socialisten. De eieren bij de arme klaren wierpen dus opnieuw hun vruchten af en onder een stralende zon begaf de 1 mei-optocht zich onder de leiding van ons Freyake naar de Vrijdagsmarkt.

 Het was weer koekenbak met onze Siegfried toen hij daar vanop de Vrijdagsmarkt werd opgeroepen om vanachter zijn PC te komen en de straat op te gaan. Vorige week werd hij al aangepakt door zijn ex-vrienden Paul en Pol, die hem zowaar de mantel uitveegden voor zijn ambetant getelefoneer, met zijn huistelefoon, veronderstel ik dan toch.

Ze kunnen die mens nu toch ook nooit gerust laten, eerst werden zijn onderbroeken aan het volk getoond en nu weet iedereen dat hij altijd aan zijn PC zit. Hij heeft tegen deze gang van zaken alweer geprotesteerd. Hij deelde mee dat het ook gedaan is met meeneem chinees of pizza te eten aan zijn PC, want hij moet die te veel reinigen, omdat eten aan de PC sporen achterlaat op het klavier. Vanaf nu gaat hij over de middag Vlaamse stoverij gaan eten bij de Gouden Saté, op straat dus en niet meer aan zijn PC. Volgend jaar komt hij naar de 1 mei optocht, zo liet hij in het perscommuniqué weten, als hij dan toch op straat moet lopen, kan dat evengoed in gezelschap. Laat die man toch alstublieft aan zijn PC zitten, hij zit daar goed en doet er toch niemand kwaad mee.

Ook Kris Peeters is boos. Hij wordt deze week zowaar met een vrouw, die voor zijn echtgenote moet doorgaan, in de Dag Allemaal afgebeeld. Die foto was natuurlijk alweer genomen in Gent, het is daar ook altijd wat, dan loopt ne mens ne keer op straat. Hij zette het misverstand meteen recht en het in de diepte werkend weekblad zal bij wijze van schadevergoeding een centerfold afbeelding, ter grootte van een poster, met “de ware” deze keer, volgende week publiceren. Wie in de poster geïnteresseerd is, zal zich moeten haasten, want de voorbestellingen voor deze aflevering lopen al binnen. De vrouw die met Peeters wordt afgebeeld, is van Gent en viel toen ze met de foto geconfronteerd werd volledig uit de lucht. Ze zal daar geen klacht voor indienen noch protesteren, tientallen telefoontjes liepen echter binnen op de redactie van het gezagsgetrouwe, filosofische weekblad en de vrouw werd plat gebeld. Iedereen wilde namelijk weten wie die man, die naast Gwen staat op die foto, is. Het mysterie is dus opgehelderd en de vrouw van Kriske gerust gesteld. Wie ook met een vreemde man of vrouw op de foto wil, neemt best contact op met de betrokken redactie, die altijd voor een stand-in kan zorgen, vrij te kiezen uit een reeks personen die zich daar voor aan gediend hebben, Kriske heeft zich spontaan aangeboden. Ook onze Siegfried verklaarde zich bereid tot dergelijke fotoshoots, bijvoorbeeld met Freya wandelend door de stad. 
 
Ondertussen blijkt nu toch dat de tentoonstelling van Jean chapeau in St.Baafs, het vroegere St.Jan, niet op dezelfde dag zal open gaan als Track, maar enkele weken later. Hoewel voor geen enkele initiatiefnemer het één met het ander te maken heeft, vond men toch dat het één het andere in de weg zou staan en vooral de gratis receptie van onze Jan op het St.Baafsplein voor een kleine volksverhuizing zou kunnen zorgen bij de opening van Track.
Mijn vriend de burgemeester van Brugge verstaat er niets meer van, bij hem is de gewezen inwoner van Gent, Kama, de curator van de tentoonstelling “Kamarama” en komt er geen tentoonstelling naast die van Kama. Het is daar in Gent toch ook altijd wat en had hij het geweten hij zou die tentoonstelling die nu in Brugge loopt in Gent gezet hebben, er zou ergens nog wel een kerk vrij geweest zijn. 
 
Enfin, dit om u maar te zeggen: Track gaat open op 12 mei en daarmee wordt de Gentse zomer als het ware ingezet. Dag allemaal is die dag van de partij met een fotograaf, om de meest originele koppels op de foto te kunnen vast leggen.
 
Ik moet dringend eens van voor mijn PC komen (erachter zitten is ook niet alles) en op straat lopen, je weet heden ten dage immers nooit wie je er kan tegen komen en met wie je gefotografeerd kunt worden.
 
Dany Vandenbossche
4 mei 2012
Da moe kunnen in Gent!
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio