In het kader van dag van de eeuwige jeugd

Zaki heeft een ochtendlijke blind date met DJ Lady G

Zaki heeft een ochtendlijke blind date met DJ Lady G

Lady G ik ken Zaki als begrip, als vader van, maar ontmoette hem nog nooit. Foto: if

Gent - DJ Zaki (geboren in 1945) en DJ Lady G (geboren in 1983), _ tel uit het leeftijdsverschil _ gaan woensdagmorgen tussen halfacht en halftien een zogenaamde DJ-battle met elkaar aan, onder de luifel van het station Gent Sint-Pieters. Een en ander heeft te maken met het feit dat woensdag 9 mei is uitgeroepen tot de Dag Van De Eeuwige Jeugd en dat is dan weer omdat 2012 is uitgeroepen tot Europees Jaar van het Actief Ouder Worden.

Aan Gentenaars  Zaki voorstellen dat zou zo'n beetje hetzelfde zijn als aan Brusselaars uitleggen waar het Atomium staat. Duivel doet al, maar voor wie te jong is om het te weten: heel erg  vermaard dj, in zijn tijd. Zaki staat overigens nog met een bepaalde (on)regelmaat achter de draaitafels en weet nog altijd perfect met welke muziek hij welk publiek aan het dansen moet krijgen.

Op initiatief van het Europees Sociaal Fonds Agentschap Vlaanderen speelt Zaki morgen een DJ Battle tegen jong geweld Lady G. Lady G noemt zichzelf een allround dj met vrouwelijke finesse en is naar verluidt momenteel een van de grote namen in België en won zowel dj-wedstrijden van zowel JimTV als Radio Donna. 

'Ik ken Zaki natuurlijk als begrip. Als vader van 2ManyDj's. Die de muziekgenen van hem meekregen, dus heb je als jonge dj sowieso al respect voor die man. Maar ik heb hem nog nooit ontmoet, en ik zag of hoorde hem ook nog nooit een dj-set draaien. Het evenement krijgt in de perstekst van de organisatie inderdaad de naam DJ Battle mee, maar we gaan elkaar daar niet afmaken hoor: ik denk dat we afwisselend elk een aantal nummers zullen draaien. We zien wel, ik kijk er al naar uit.'

De zogenaamde DJ Battle heeft plaats onder de luifel van het Sint-Pietersstation. In het station of op het perron of in de trein, mocht niet van de NMBS, om veiligheidsredenen.

Om de slogans Actief Ouder Worden en Dag van de Eeuwige Jeugd delen de organisatoren morgen ook niet minder dan 3.000 bollen wol uit aan de pendelaars in het station. Op de wolwikkel staat een handleiding hoe je een gsm-zakje kan breien. De bollen wol zullen ook uitgedeeld worden op de bussen en trams richting centrum.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio