This is Spinal Tap met DOK CinemArena

This is Spinal Tap met DOK CinemArena

Foto: IF

Gent - Zomeren doet het nog lang niet, maar vanavond kan up op DOK aan de Koopvaardijlaan opnieuw terecht voor een portie openluchtcinema. CinemArena projecteert er This is Spinal Tap, een compleet dolle hardrock satire.

This Is Spinal Tap is een Amerikaanse muziekkomedie van Rob Reiner uit 1984. U weet wel, 1984, hét jaar van de hardrock met topreleases van Metallica, Iron Maiden, Van Halen en ander moois.

De film draait om het wel en wee van de fictieve maar superluide hardrockband genaamd ‘Spinal Tap’. Marti DiBergi – fan van het eerste uur – krijgt de kans om samen met hen op tour te gaan en alles van dichtbij te aanschouwen en vast te leggen. De tour loopt vanzelsprekend allesbehalve gesmeerd. This is Spinal Tap brengt een niet te missen hardrock satire met semi–Britse accenten, een bemoeizuchtige yogalerares, mislukte Stonehenge decors, een paar historische quotes en vooral veel verwijzingen naar andere hardrock groepen en mythen.

Vanaf 22u in de DOKarena, naast het parkeerterrein, gratis toegang. Bij regen verplaatst de film zich naar de DOKbox onder de DOKmarkt, of in het Nederlands: naar de zittribune in de hangar. CinemArena is een initiatief van DOK, KASKcinema, Ladda en Democrazy.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio