Chocolade testen op Gent Smaakt!

Chocolade testen op Gent Smaakt!

Sara De Pelsmaeker Foto: dodi

Gent - Wie naar Gent Smaakt! in de Leopoldskazerne gaat en interesse heeft in chocolade, kan best eens langs gaan op de stand van Universiteit Gent. Die heeft er een stand van de afdeling cacaolab, een afdeling die de smaak van chocolade tot wetenschap heeft verheven. Sara De Pelsmaeker, doctoraatsstudente, voert er een onderzoek over de smaak van chocolade.

 Sara De Pelsmaekler: 'Als student bio-ingenieur twijfelde ik op een bepaald moment of ik zou kiezen voor chemie of voeding, maar tijdens een job bij Callebaut kwam de liefde voor chocolade boven. Smaak, aroma, textuur van chocolade. Ook consumentengedrag op vlak van voeding interesseerde me fel, en binnen een Europees project kon in aan een doctoraatswerk over chocolade beginnen.

Tijdens Gent Smaakt! laat Sara de consument een stukje chocolade proeven en verschillende vragenlijsten op de computer invullen. Ze gebruikt daarvoor twee verschillende soorten echte chocolade (donkere en een soort met frambozen) en een derde proefstaal is eigenlijk geen echte chocolade. 

De vragen gaan een deel over gevoelens die het proeven van de chocolade teweegbrengen, andere vragen zijn algemener over de beleving van chocolade.

 Info over Sensolab op de site van de afdeling.

 Alle info over Gent Smaakt! op www.gentsmaakt.be

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio