Jean-Pierre, Maria en familie Meerseman winnen terraswedstrijd Scheldeoord

Foto: Rudy Tollenaere

Gent - Jean-Pierre Vandervelpen uit de Emile Moysonlaan nummer 8 is de winnaar geworden van de terraswedstrijd aan het Scheldeoord. De terraswedstrijd was een onderdeel van het buurtfestival , waar ook een rommelmarkt aan gekoppeld was. Maria Renkena werd tweede en de familie Meerseman derde.

 Schepen Reynebeau (SP.A) kwam de prijzen uitreiken en maakte een paar grapjes over het feit of het nu om het mooiste balkon, dan wel om het mooiste terras ging, maar gezien de winnaar een man was, was het meteen duidelijk dat het over terrassen ging.

De winnaar had er een erezaak van gemaakt zijn terras netjes op te fleuren, 'met bloemen en papegaaien', ook al woont hij in een transitwoning.

Ondertussen was er in de buurt, ook in de Wolterslaan, de hele dag rommelmarkt, en in de tent traden Pat Remue en Fred Geirnaert op. Kunst(h)art - een vereniging die ruimte en opleiding biedt aan meer dan 150 geïnteresseerden die zich willen vervolmaken in grafische en beeldende keramiekkunsten, hield open atelier. Kunst(h)art kampt momenteel met plaatsgebrek om alle geïnteresseerden te kunnen opvangen. 'We hebben niet echt geld nodig, maar ruimte' zo klonk het. Raadslid Bram Vandekerckhove (Groen) knikte bevestigend, tijdens de rondleiding: ,ik ken het probleem, ik stelde er al diverse keren vragen over'.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio