Côté Jardin: nog tot vanavond muzikale picknick in binnentuinen Bijloke

In de prachrige binnentuinen van het muziekcentrum Bijloke (ingang Jozef Kluyskensstraat 2) loopt nog tot vanavond het muziekevenemetn Côté Jardin. Met het gratis muziekfestival dat gekenmerkt wordt door een heel ongedwongen sfeer, sluit muziekcentrum Bijloke enerzijds het lopende seizoen af, en trekt het tegelijk het nieuwe seizoen op gang. Nadat de ticketverkoop voor abonnementen online al een tijdje van start is gegaan, kunnen muziekliefhebbers vandaag aanschuiven voor dagtickets.

 En aanschuiven was het deze morgen en middag, aan de balie van het muziekcentrum: geen nummertjes trekken zoals bij de beenhouwer, maar gewoon in de inkomhal zittend wachten, en telkens een stoeltje dichterbij schuiven, als er weer een paar mensen bediend waren.

In de binnentuin speelt ondertussen Solisti Del Vento de Serenade in Bes, KV 361, Gran Partita van Mozart. Verspreid over de grote binnentuin kunnen mensen kiezen tussen rijen stoelen, of beschutting zoeken onder een koepeltent, of onder de bomen van de binnentuin.

Côté Jardin loopt nog tot vanavond: er zijn nog concerten om 16 uur (Water Music van Haendel), om 17u30 (Kristof Roseuw van Flat Earth Society  met zijn nieuw viermansproject met muziek van onder meer Chris Potter en Thelonious Monk. Om 19 uur is er dan het avondconcert met Taraf De Bruxelles, een Balkan Gypsy Band.

Het festival is gratis. De volledige programmatie kan u hier vinden.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio