Gent zet Borluutpark open voor Dag van het Park

Net zoals op meer dan honderd andere plaatsen in Vlaanderen had ook in Gent de dag van het park plaats. Gent koos dit keer voor het Borluutpark en de aanpalende dreef in de Kleine Gentstraat om de dag van het park te vieren. '47 procent van de Gentenaars heeft geen eigen tuin, dus moeten we er voor zorgen dat er meer parken in Gent komen, want die parken, dat zijn de tuinen van alle Gentenaars', aldus schepen van milieu Tom Balthazar (SP.a)

 'Het zijn parken waarin ze kunnen lezen, spelen, vrijen, barbecuen, genieten', vervolgde de schepen, en dat van dat vrijen, dat had presentator Maxime De Winne goed gehoord, en uiteraard nam hij die quote van de schepen mee in zijn volgende aankondiging.

 Bovenop een infostand waar Gentenaars folders konden vinden van alle parken, verdeeld per deelgemeente, was er allerlei animaiute: muziek, fotozoektocht, demonstraties bomen snoeien en boomverzorging, death-ride over het parkmeer, poppenkast. 

Verder was er ook nog een geleide wandeling door het portaal Grand Noble en kon het publiek het ontwerpplan bekijken van het gebied dat mee opgenomen wordt in het nieuwe park dat aan die kant van Gent voorzien is, en waar minister Joke Schauvliege (Cd&V) een aantal maanden geleden de eerste bomen kwam planten, nadat er een overeenkomst was met de eigenaars van het domein Grand Noble.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio