Zoë en Ellen wonen tijdens Gentse Feesten in A&Gallery en nodigen vrienden uit

Zoë en Ellen wonen tijdens Gentse Feesten in A&Gallery en nodigen vrienden uit

Ellen Jacobs (rechts) en Zoë Cooreman: tijdens de Gentse Feesten is de Angels & Ghostsgallery van hen. Foto: A&Gallery

Gent - Zoë Cooreman en Ellen Jacobs, voor de gelegenheid verenigd onder het concept Collect, zijn door de jury van A&Gallery uitverkoren om tijdens de Gentse Feesten de ruimte van de galerij in de Schepenhuisstraat te gebruiken. De twee dames gaan er gewoon ,wonen', er kan binnengekeken worden, en er worden mensen uitgenodigd. Organisator Ben Van Alboom overhandigde hen tijdens een cocktailparty in hotel Reylof de sleutels.

 Meer dan zeventig voorstellen kregen de heren van A&Gallery binnen, en die voorstellen herleidden ze eerst tot elf, om er dan vijf te nomineren, waar het publiek kon mee over beslissen. ,,Mee over beslissen, want het is geen missverkiezing, en het kwam er dus niet gewoon op aan de meeste stemmen bijeen te halen'' aldus Ben Van Alboom in de verantwoording van de uiteindelijke keuze.

Eén van de argumenten om voor het concept Collect van Zoë en Ellen te gaan was alvast dat de organisatoren het gevoel en de overtuiging hadden dat het een project is dat alleen daar en op dat moment kon plaats vinden. 'De andere voorstellen hadden ons en onze ruimte niet echt nodig om te kunnen plaatsvinden', aldus nog Van Alboom.

Zoë (25) en Ellen (30) werken al ongeveer vijf jaar samen in de horeca in en rond Gent. Momenteel werken de twee in de Vintage in Onderbergen: 'We hadden sowieso al plannen om es te kijken of we niet iets samen konden doen. De wedstrijd leek ons een goed idee om te testen of we dat zouden kunnen. Ons basisidee is eenvoudig: wijzelf wonen al jaren in het centrum van Gent, en telkens we vrienden op bezoek krijgen of vragen, wat we wel vaker doen tijdens de Feesten, moeten we die uitleggen hoe de feesten in elkaar zitten.  En dus dachten we: laat ons daar gewoon gaan wonen, en daar onze vrienden uitnodigen.  En dank zij die vitrine kunnen ook anderen zien hoe jonge mensen de Gentse Feesten beleven.'

Hoe Zoë en Ellen het hele verhaal gaan aanpakken leest u hier later.

Het volledige ,juryverslag' kan u overigens hier nog eens nalezen.

De ruimte van A&Gallery komt vrij omdat de uitbaters ervan in Oostende een grote tentoonstellingn organiseren rond de figuur van Storm Thorgerson, de legendarische ontwerper van platenhoezen.

 Info daarover in dSweekblad van dit weekeind en op de site van A&Gallery

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio