Barbara Sarafian, Wietse Tanghe, Wim Opbrouck en Matthieu Sys in de hoofdrollen

Eén maakt prestigieuze fictiereeks over Gents gezin tijdens de Groote Oorlog

In Poperinge stelde de VRT vandaag de cast voor van de nieuwe tiendelige prestigieuze televisieserie In Vlaamse Velden. De serie speelt zich vooral af in West-Vlaanderen, en gaat over een Gents gezin dat zijn leven ziet veranderen na de bezetting van Gent tijdens de eerste wereldoorlog. Ook de twee hoofdrollen zijn voor Gentenaars: Barbara Sarafian krijgt de rol van de zorgzame echtgenote en toegewijde moeder Virgine Boesman, en Wim Opbrouck _voor alle duidelijkheid een West-Vlaming maar als artistiek directeur van NTGent meer dan een beetje een Gentenaar _ heeft de rol van haar echtgenoot, een trotse Vlaamse arts.

 De rol van een van hun kinderen in de serie , Guillaume Boesman, is ook voor een jonge Gentenaar: Wietse Tanghe. Wietse Tanghe zit in zijn laatste jaar Drama aan het KASK in Gent en is de zoon van Dirk Tanghe.

 Verder is er nog Vincent Boesmans, een andere zoon: die rol wordt gespeeld door Matthieu Sys, die al op zijn tiende begon te acteren bij de Kopergietery in Gent en daarna naar New York trok voor zijn studies. Sys is ook één van de acteurs in Audience en A history of Everything van het Gentse gezelschap Ontroerend Goed.

De opnames beginnen op 20 augustus, de serie komt in het najaar van 2013 op het scherm.

Meer info over de serie morgen in de gedrukte versie van De Gentenaar.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio