Groen en sp.a fietsen op afgesloten viaduct Gentbrugge

Groen en sp.a fietsen op afgesloten viaduct Gentbrugge

Een delegatie van Groen fietste zondagmorgen even op de oprit van de autovrije E17 Foto: if

Gent - In normale omstandigheden zouden ze er een boete voor aan hun been hebben, maar delegaties van Groen en sp.a fietsten deze voormiddag op het E17-viaduct in Gentbrugge. Die was vanaf zondagnacht 1 uur tot zondagmorgen 10 uur afgesloten voor autoverkeer.

Groen deed de actie onder meer naar aanleiding van de bekendmaking van de meest fietsvriendelijke stad, die zaterdagavond naar Antwerpen, Boechout en Mortsel ging. Groen fractieleider en kopstuk bij de gemeenteraadsverkiezingen Elke Decruynaere: "Gent heeft nu maar een eervolle vermelding, wij willen er voor zorgen dat dat verandert."

"Fietsen in Gent moet comfortabeler en vlotter kunnen. Groen wil fietssnelwegen realiseren waarmee fietsers snel en ongehinderd van de ene kant van de stad naar de andere kant kunnen. Fietsassen maken fietsen in de stad ook mogelijk voor minder assertieve fietsers zoals senioren en kinderen."

Autovrij viaduct

Een kleine delegatie van de Gentse sp.a ging zondagnacht nog een stapje verder en fietste zelfs volledig het viaduct op. "Het afsluiten van het viaduct was een uitgelezen kans", zegt sp.a-kanididaat Sander Van der Maelen. "Je passeert er met de wagen, maar te voet of met de fiets is dat nooit mogelijk. Nu dus eventjes wel: een ongelofelijk gevoel op een buitengewone plaats."

"Zou het niet fantastisch zijn mochten we één keer per jaar alle snelwegen afsluiten en overlaten aan voetgangers en fietsers? Of waarom gewoon niet meerdere keren per jaar?"

 

Dampoort

Ook het Gents Milieufront (GMF) trok zaterdag al de fiets op. Tijdens een knelpuntenfietstocht die onder andere aan de Dampoort passeerde toonden ze aan hoe gevaarlijk het daar voor fietsers is.

Meer in De Gentenaar van morgen.

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio