Noord-Franse jongeren komen massaal naar Gentse prostiutiebuurt

Politie wil met actie Tornado Noord-Franse jongeren in Gentse prostitutiebuurt afschrikken

GENT - De Gentse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een gecoordineerde actie met in totaal 72 medewerkers en een drugshond een duidelijk signaal gegeven aan de Noord-Fransen die de Gentse prostitutiebuurt aan de Zuid bezoeken. 37 Fransen werden gedurende enkele uren bestuurlijk van hun vrijheid beroofd, er werden 30 onmiddellijk inningen uitgeschreven, vijf PV's voor alcoholintoxicatie en verboden wapendracht. Enkele Noord-Fransen, waarvan één die geseind werd, werden gearresteerd.

De actie is een  deel van het antwoord op de vraag van de buurtbewoners die de stijgende overlast aankaartten.  Bleek dat er opnieuw om en rond  200 Franse jongeren na middernacht per voertuig aankwamen,  op zoek naar de prostitutiebuurt en veelal met behulp van GPS-navigatie.

Uit gesprekken blijkt dat die jongeren, ofwel reeds vroeger de prostitutiebuurt van Gent ontdekten, of via mond-aan-mondreclame besloten om naar Gent af te zakken.

37 Fransen werden gedurende enkele uren bestuurlijk van hun vrijheid beroofd, om hun identiteit te achterhalen of omwille van openbare dronkenschap. Meerdere proces-verbalen werden opgesteld voor verkeersinbreuken, het bezit van drugs en andere inbreuken. Zo werden bijvoorbeeld 30 onmiddellijke inningen uitgeschreven, 5 PV’s voor alcoholintoxicatie, 13 gemeentelijke administratieve sancties.

De politie deed ook enkele arrestaties, waarvan één persoon die geseind stond in Frankrijk. De Gentse politie kon immers, via het gemeenschappelijk commissariaat van  Doornik, rekenen op een rechtstreekse radioverbinding met Franse collega’s en hun politionele databanken.

De politie wil met de herhaalde acties een sterk signaal te geven aan de Franse jongeren dat overlast ongewenst is en dat het niet helpt om geen identiteitsdocumenten bij te hebben teneinde anoniem overlast te veroorzaken. Ook in de toekomst zullen er regelmatig kleinere en grotere politieacties plaatsvinden in de Zuidbuurt

 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio