Nu ook een wintereditie

Dakrestaurant Gaston is opnieuw open op dak Galvestonfabriek Wiedauwkaai

Eric de Wagenaere _ vooral bekend van zijn restaurant Coeur d'Artichaut in Onderbergen _ kookt en serveert met zijn team ook dit jaar opnieuw in het gelegenheidsrestaurant Gaston, op het dak van de Galvestonfabriek aan de Wiedauwkaai. 'En we blijven dit jaar ruim langer open dan vorig jaar, en er komt een wintereditie en daarbovenop we gaan de site ook verhuren voor wie er privé-feesten wil geven', aldus een heel tevreden de Wagenaere, die een week na het openingsevenement nog nageniet.

 'Het viel vorig jaar zo goed mee, we waren zo vaak snel volgeboekt, dat we vonden dat we het dit jaar opnieuw moesten doen', aldjus De Wagenaere, die recent een boek uitgaf over zijn twee decennia activiteiten in de restaurant en cateringwereld. 'En het is ook niet gewoon een doorslag van vorig jaar. We hebben er aan gewerkt. De inrichting is anders. Zo hebben we een toog waar niet minder dan 10.800 kroonkurken van Moortgat in verwerkt zijn; Prachtig resultaat zoals je op de foto's kan zien, maar er is werk aan geweest. We hebben ook een heel originele wand die voor de afscheiding met de bar zorgt: daarvoor hebben we 48 oude binnendeuren (met vooral veel glas) gebruikt. Sfeer is belangrijk in een restaurant, mensen willen er tegenwoordig een totaalbeleving van maken, maar wat nog altijd primeert is wat er op hun bord komt natuurlijk.' gaat De Wagenaere in één geut door. 'Ook de keukeninrichting is totaal vernieuwd. '

We werken met een menukaart met de gezonde klassieke gerechten, maar we gaan ook met thema-avonden werken. Zo bereiden we al een beer and food-avond voor, we gaan mogelijks ook wel eens een vegetarische avond doen, en we praten ook met Wim Balliu, de VT4-kok, die sinds kort in Gent in de Sint-Jacobsnieuwstraat met Balls&Glory zijn gehaktballenzaak heeft. En voor wie graag cocktails drinkt, komt er ook een avond met aangepaste cocktails.'

Winter

De Wagenaere neemt dit jaar het woord pop-up (wat staat voor tijdelijke invulling van een leegstaande ruimte), want Gaston blijft een eind langer open dan vorig jaar. 'Ik heb een contract met de eigenaar dat alvast loopt tot eind juni 2013. Daarom gaan we Gaston ook deze winter open houden, maar dan met uiteraard volledig aangepaste winterkaart: Waar we nu tijdens de zomer gaan voor mosselen, tong, entrecote en andere Belgische basisgerechten, zullen er tijdens de winter onder meer hutsepot, bloedworst met appelmoes en andere  wintergerechten op de kaart staan. Gaston, editie winter, gaat van start op vrijdag 14 december en loopt tot 12 januari. En we zijn ook open op oudejaarsavond.'

De zomerse versie van Gaston loopt drie maand, en ook daarna gaat Gaston niet echt dicht: ,We gaan de ruimte verhuren aan mensen die er gebruik willen van maken voor welk soort feest dan ook. Zoals je weet doen we ook catering, dus daar zijn formules mogelijk.

Restaurant en bar Gaston. Wieudauwkaai 52. Gent. Van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12 en 14u30 en van 18u30 tot 22u30. Op zaterdag en zondag van 18u30 tot 22u30.

 www.gaston-gent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio