Homo homini Lupus 7. It’s only Rock and Roll (but I like it)

Gisterenavond stonden de laatste twee groepen in het Jonge Wolven concours op het podium van de Spiegeltent, eerst de Folkie groep "Lionsheart orkestra" en nadien" A fish called Louis". Beiden speelden een uitstekende set. Voor A fish was de tent weer volgelopen. Zoals ik eerder schreef elk jaar gaat de kwaliteit van de deelnemende groepen alleen maar in stijgende lijn en dat maakt het ons als Jury niet gemakkelijk.

 De voorbije nacht heeft de Jury van Jonge Wolven weer een tijdje doorgebracht in Trefpunt om tot een finaal verdict te komen. De winnaar is: “Ons” geworden en de podiumprijs als act ging naar “Al di Miseria”, de nieuwe Nina Hagen is geboren dus. Volgend jaar verwachten wij een groep "The lidl singers".Voor de details  van de jurybeslissing verwijs ik naar deze avond, want er werd ook nog een eervolle vermelding gegeven.

De juryvergadering verliep rustig en naar de normen van de vorige jaren ook snel, er ontstonden geen vechtpartijen of molestaties en we bereikten een consensus over de prijzen. Deze avond kan je de beide winnaars aan het werk zien vanaf 21 uur in de usual place De Spiegeltent in het Baudelohof. 

Op het groot podium van St. Jacobs stond gisteren Edward Buadee en het project Oxfemme met onder meer naast Lady Lynn en anderen ook twee gewezen winnaressen van Jonge Wolven Sarah Ferri en Renée. Jonge Wolven die het op dit ogenblik goed doen in de muziek scene. Wij blij.
 
 
Vandaag gaan we alweer de laatste dag in van de deze editie van de tiendaagse veldtocht die zeer nat begon maar in zomerse schoonheid zal eindigen, zo ziet het er deze ochtend toch uit. De pleinorganisatoren glunderen over zoveel consumpties op hun pleinen. Onze Rudy stelde vast dat het geld op is, want de geldautomaten in de stad waren gisteren leeg. Aan vele Gentse Feesten bezoekers was dat ook zeer goed te merken, want sommigen vonden moeilijk de weg terug en beklommen de Belfortberg als was het één van de bergritten in de Ronde van Frankrijk.
 
Trouwens van die ronde gesproken: Wiggo, geboren in Gent, won, zoals ik al een tijdje vermoedde deze tour zonder enig echt probleem, integendeel hij loodste Cavendish mee naar de vierde overwinning op de Champs Elysees. Ik verwacht nu van onze Christophe van de Sport dat hij ervoor zorgt dat Wiggo geboren in Gent op het stadhuis wordt ontvangen. Als hij dat niet doet dan is mijn vriend de Burgemeester van Brugge bereid hem in zijn metropool te ontvangen, dat is toch maar 40km verder en voor Wiggo, van London komende, zelfs dichter.
 
 
Vandaag gaan we nog eens om een zekere traditie in stand te houden op pad om het einde van de Feesten mee te maken, de prijzen uit te delen en de geldautomaten uit te proberen. We gaan nog eens de Place Musette, of te Beverhoutplein, aandoen, nog maar eens Blauw van The Scene  horen toeteren op het Veerleplein en de oververmoeide feestengangers de weg te wijzen. De Vlasmarktbezoekers maken zich al op voor de laatste lange etappe en de muziek te ondergaan. “It’s only rock and roll ( but I like it).
 
 
It’s only rock and roll verscheen in 1974 op de Lp met dezelfde naam en het is de laatste waarop Mick Taylor meespeelde, want kort nadien verliet hij de Rolling Stones en zou opgevolgd worden door Ron Wood. Als Wiggo ontvangen wordt op het Gentse stadhuis kan men er ook voor zorgen dat de Stones binnenkort op het St. Pietersplein te zien zijn, want ze zijn vijftig.
 
Een goede laatste avond(maal) voor de editie 2012 van de Gentse Feesten gewenst! 
Mijn Backstagemanager heeft alvast alle klokken in de backstage juist gezet om er voor te zorgen dat ik moeiteloos op tijd ter plaatse geraak.
 
Da moe kunnen in Gent!
23 juli 2012
Dany Vandenbossche
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio