Speelt ook een rol in nieuwe film van Dominique Deruddere met Jan Decleir en

Charlotte De Bruyne in première met Little Black Spiders op filmfestival Oostende

Foto: Dominique Jauquet

LOCHRISTI - Op het filmfestival van Oostende ging vrijdagavond de film Little Black Spiders van Patrice Toye in première. De film opende het festival. Eén van de hoofdrollen in de film wordt gespeeld door Charlotte De Bruyne, dochter van Luc De Bruyne en Annick De Wilde uit de Hoekskensstraat. 'Ik ben echt fier op mijn zus', zo reageert haar jongere zus Pauline De Bruyne, vrijdagnacht, onderweg van Oostende naar huis.

 'Ik ben echt superfier op mijn grote zus. Eerst dacht ik dat ik niet van de film zou kunnen genieten, omdat ik stgeeks ,ons Charlotte' zou zien spelen. Maar ik kon me echt laten meeslepen! Niet omdat ze mijn zus is, maar gewoon, echt, ik vond haar super!'

'Ook daarna op de receptie, staat madam daar wat bij te kletsen met Johan Heldenberg, een man die ik zo bewonder. Blijkbaar is dat voor haar allemaal zo evident. Ik ben zeer gelukkig, zowel voor mezelf, als fiere zus, als voor Charlotte, omdat ze dit verdient, omdat ze dit zo graag wil, omdat ze er zo hard voor werkt. En omdat ik haar zo graag zie.'

Little Black Spiders is een film die gaat over tienermoeders, en is gebaseerd op waar gebeurde feiten.De film speelt zich af eind de jaren zeventig, op de zolder van een ziekenhuis, waar een aantal jonge meisjes, te jong voor de liefde, maar al bijna moeder, wachten op de geboorte van hun kind.

Charlotte speelt de rol van Roxane, een zestienjarige, die 34 weken zwanger is. Haar oerkatholieke ouders willen dat ze het kind afstaat. Roxane zelf weet niet echt van wie het kind is en wil zo snel mogelijk haar onbezonnen leven terug.

 Charlotte studeerde drama aan het KASK in Gent en is al sinds haar vijftiende actief in het theater onder meer bij de Kopergietery in Gent. Ze speelde al in tal van stukken van het succesvolle theatergezelschap Ontroerend Goed, waarmee ze de laatste jaren al de wereld rond reisde. Samen met Nathalie Verbeke maakte Charlotte een eigen voorstelling XXXO, waarmee ze recent op het Edinburgh Festival optrad. 

Charlotte zit momenteel ook in de opnames voor de Engelstalige film Flying Home van Dominique Deruddere, waarin ook Jan Decleir en Josse De Pauw een rol hebben.

Meer daarover kan u lezen in een interview met Cinevox. 

Info over de film op www.littleblackspiders.be De film komt vanaf 19 september in de zalen.

Wie zus Pauline aan het werk wil zien,  moet vandaag naar de Voskesfeesten van de chiro,want daar treedt Pauline samen met Chris Corne op.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio