'Do It Now', een lied waarin opgeroepen wordt om beter om te gaan met het milieu, wordt vandaag en morgen in niet minder dan 180 steden en gemeenten door tienduizenden mensen gezongen. In Gent presenteren Katja Retsin en Lieven Scheire een zangstonde waaraan behalve een aantal koren, ook Walter De Buck, Luc De Vos, Stef Kamil Carlens, Lady Linn en Low Impact Man Steven Vromman deelnemen.

Gent staat met 1.187 geregistreerden op de website van www.singfortheclimate.com overigens helemaal bovenaan de lijst van steden en gemeenten die meedoen.

Tussen de repeities en optredens van Walter De Buck en Luc De Vos was er ook tijd voor ernst, want, zoals presentatrice Katja Retsin zei: ,de toekomst zit ook in mijn buik;'  

Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11 benadrukte dat er per jaar 300.000 doden vallen door klimaatsverandering, en dat 98 procent van die doden in het Zuiden vallen, 'terwijl wij hier verantwoordelijk zijn voor de CO2-uitstoot. Wij verbruiken en het Zuiden betaalt de rekening', aldus Vanden Berghe ,'Dat kan niet langer.' 

Vanden Berghe herhaalde ook dat Sing For The Climate eerst en vooral een signaal aan de politici is: ,Het kan mij niet schelen dat jullie straks een beetje vals zingen, als u maar luid en gemeend zingt, zodat ze het allemaal horen!', aldus de algemeen secretaris van 11.11.11.

Het evenement begint om 15 uur en duurt tot 17 uur. 

Alle info op www.singfortheclimate.com

 

Door een technisch probleem staan de foto's meerdere keren online, waarvoor ekskuus.

 Hierna een video van de eerste repetities en een tweede video van de repetitie met enkele resultaten...

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio