FOTO/VIDEO: Gent volgt Amerikaanse verkiezingen vanuit Grand Reylof Sandton hotel

In het Grand Reylof Sandton hotel stroomden zo'n vierhonderd gasten binnen voor het evenement Hurray For Washington. Die keken samen naar het verloop van de Amerikaanse verkiezingen. Blauw, wit en rood overheersen de hotelbar, waar een jazzband speelt en de gasten krijgen ondertussen Amerikaanse hapjes waaronder buffalo-wings, hamburgers, hotdogs en cupcakes.

 Aan de muur foto's van de Gentse fotograaf Jef Boes die naar Amerika trok en er een aantal Amerikanen in beeld bracht.

In één van de ruimtes is een wedding chapel ingericht waar wie dat wil zich kan laten fotograferen in een speciale setting.

Onder de gasten onder meer filmmaker Kadir Balci en zijn broer die in Turquaze de hoofdrol speelde. Ook de dames van het Gentse modemerk Black Balloon zijn er, en de jongens van the Black Box Revelation. Weliswaar niet om op te treden, maar als gast. Ook stiliste Emma Gelaude en Frederic Rozier, organisator van de designbeurs zijn aanwezig.

 Later op de avond was er nog een Amerika-quiz en iets na één uur begon Sam Sparro aan zijn dj-set, met, niet echt onverwacht, een heleboel nummers waar het woord America in de songtitel voorkwam: waaronder Young Americans van Bowie en Kids in America. Uiteraard draaide hij er ook het nummer Hapinness door: het nummer dat de Antwerpse dj maar niet wou afzetten, op het moment dat Bart De Wever zijn overwinningsspeech zou beginnen en uiteindelijk riep: zet die ploat af!

Bekijk naast de foto's ook de video's van M10VDK, met ondermeer Sam Sparro aan de draaitafel.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio