Gentse GO GO Roller Girls zijn de ontdekking op het eerste Europese roller derby tornooi

© Jeroen Van Der Meeren

© Jeroen Van Der Meeren

© Jeroen Van Der Meeren

© Jeroen Van Der Meeren

© Jeroen Van Der Meeren

© Jeroen Van Der Meeren

© Jeroen Van Der Meeren

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Gentse Go Go Roller Girls veroverden afgelopen weekend de zesde plaats op het Europees kampioenschap Roller Derby.Ze kroonden zich eerder al tot kampioen van de Benelux.

Eline Allegaert

Veel tijd om te rusten hadden de Go Go Roller Girls niet. Half november werden ze kampioen van de Benelux en via een wildcard konden ze zich afgelopen weekend plaatsen op ‘Het Track Queens Battle Royal tornooi’ in Berlijn. De Gentse Go Go Roller Girls waren eerst niet geselecteerd voor het Europese tornooi. Enkel de eerste tien teams konden deelnemen maar doordat Stuttgart forfait gaf, konden de Gentse Roller Girls dan toch het tiende ticket bemachtigen.

Tijdens de aftrap van de wedstrijd tegen de Leeds Roller Dols toonden ze al hun extreme vechtlust. Leeds kwam aanvankelijk voor te staan maar Gent ging in de tegenaanval en won uiteindelijk de match. Door deze overwinning gingen ze naar de kwartfinale waar ze het moesten opnemen tegen nummer twee van het Europees kampioenschap: de Berlin Bombshells. In de tweede helft slaagden de Gentse roller derby girls door de Duitse verdediging te breken en op gelijk stand te komen. Berlijn slaagde erin om in de laatste seconden toch de overwinning te pakken.

Gent streed uiteindelijk voor een vijfde plaats tegen Helsinki die als negende geklasseerd stonden. Gent verloor nipt van Helsinki. In de eerste helft van de wedstrijd konden de Gentse Roller Girls goed stand houden maar in de tweede helft was Helsinki sterker. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de tussenstand 151-90 voor Helsinki. Gent gaf niet op en scoorde uiteindelijk nog heel wat punten. De eindstand was 179-169.

De Go Go Roller girls eindigden op de zesde plaats in het tornooi en zette daarmee België op de kaart. “ Wij vertrokken zonder verwachten maar kwamen met veel lof, plezier, vriendschap en teamspirit terug”, aldus de Go Go Roller Girls.

Londen won het Europees kampioenschap Roller Derby. Berlijn werd tweede en Stockholm haalde een derde plaats.

Voor meer informatie:

http://www.gogogent.be/GGGRG/

http://trackqueensbattleroyal.com

http://www.facebook.com/gogogent

Video

Meest gelezen uit de buurt