Gentse ontwerpers kleden Raïssa op voor de feesten (3): Hippe Scandinavische klasse bij Rewind

Na Be Angeled en Black Balloon, twee op en top Gentse merken van jonge vrouwen die het in de mode willen maken, trok Raïssa naar Rewind, in de Sint-Pietersnieuwstraat, waar het merk twee winkels heeft: één voor mannen, één voor vrouwen. Na twee Gentse merken, op naar de hippe Scandinavische klasse.

Niet echt jouw stijl, vertrouwt zuslief me vooraf toe, maar ‘het is wel een heel hippe winkel’. Online vind ik veel lovende woorden terug: exclusief, speels, tijdloos. Ik ben benieuwd en rep me richting de Sint-Pietersnieuwstraat 44.

Rewind startte hier zeven jaar geleden met een outlet, voor mannen en voor vrouwen. Sinds vorig jaar augustus kunnen mannen echter aan de overkant van de straat terecht. De vrouwenwinkel is strak, fris en overzichtelijk ingericht.

In de rekken vind ik een heel divers aanbod: kleurrijke broeken met opvallende prints en een gewaagde snit, maar net zo goed een eenvoudig zwart bloesje, zonder veel poespas. Hetzelfde geldt voor de schoenen: ik kan kiezen voor bordeauxrode stiletto’s of gewoon gaan voor een stel platte zwarte laarsjes.

Candice, Assistant Manager, geeft een woordje uitleg: ‘In Rewind proberen we net dat andere aan te bieden. We hebben een grote passie voor mode en Scandinavische merken, maar hebben ook meer romantische labels hangen, zoals Sessùn. We verkopen ook een behoorlijk exclusief en uniseks parfummerk Byredo dat veel research doet naar geur en hun invloed, en dat boeit ons.’

Ze haalt een feestoutfit voor me uit de rekken die ze ‘typisch Rewind’ vindt. Een kort los shortje (139 euro) en een blazer (189 euro) van het Deense merk Something Else. Candice: ‘Bij Deense merken zit de verhouding prijs-kwaliteit heel goed, vind ik. Ze brengen praktische kledij, maar altijd met een speciale twist en met oog voor detail.’

Ze geeft me voor onder de blazer een zijden, wit hemd mee naar het pashokje, van Julie Verhoeven voor Something Else (198 euro). Ik hengel naar de torenhoge bordeaux pumps, maar de schoenen mogen eenvoudiger, vindt Candice. Ze schuift me een paar laarsjes toe van het Deense The Last Conspiracy (239 euro).

Outfit twee mag ik zelf kiezen. Ik hoef geen felle kleurtjes, maar ik houd wel van een soepel vallend, zacht en effen stofje, zeg ik. Candice tovert iets tevoorschijn waar ik me onmiddellijk goed bij voel. Ik krijg een zwart kleedje van Won Hundred, opnieuw Deens (110 euro). Omdat het geheel niet te saai mag zijn, geeft Candice me een fijn accessoire: een ketting van het Nederlandse The Boyscouts (162.50 euro).

Candice: ‘Ik denk dat het mijn laatste ketting is. De juwelen van The Boyscouts gaan hier als zoete broodjes over de toonbank.’ De bordeaux stiletto’s, waar ik daarnet al mijn oog op had laten vallen, mogen eindelijk aan mijn voeten geschoven worden (Ganni, 185 euro).

Na afloop snuffel ik ook nog even tussen de handtassen en schoenen van Becksöndergaard, Black Lilly en Royal Republic.

Besluit? Wie op zoek is naar een totaaloutfit (schoenen, kleding, accessoires en een vleugje parfum) en eerlijk advies is hier zeker aan het juiste adres. U moet al eens wat dieper in uw portefeuille tasten, maar in de plaats krijgt u een originele outfit; classy en een tikje gedurfd.

 

Rewind. Sint-Pietersnieuwstraat 44.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio