stemmenafspraak over samenstelling politieraad eerste signaal

Open VLD zegt graag te willen samenwerken

'Net zoals de afgelopen zes jaar zal de Open VLD graag samenwerken met iedereen die het goed voor heeft met onze gemeente', zo reageert de meerderheidspartij op ons verzoek op de 'uitgestoken hand' van de CD&V en de tussenkomst van N-VA-fractieleider Tom De Sutter die er op wees dat een samenwerking over de partijgrenzen heen volgens hem noodzakelijk is. De Sutter zei toen ook nog dat hij het een mooi gebaar vond dat de Open VLD een tweede mandaat voor de N-VA in de politieraad steunde.

 'Ons voornemen om zo constructief mogelijk samen te werken is niet zomaar een slogan', aldus nog Open VLD-voorzitter Frederic Droesbeke, in overleg met burgemeester Deswaene. De Open VLD verwijst daar naar het gebaar van de Open VLD om bij de stemming over de samenstelling van de politieraad vrijwillig een aantal stemmen aan de oppositiepartijen te leveren, zodat de verhouding niet 5 Open VLD, 2 CD&V, 1 N-VA zou zijn, maar 4 Open VLD, 2 CD&V en 2 N-VA.'

Tom De Sutter bedankte tijdens de raad voor dat gebaar, fractieleider Dirk Van Nieuwerburgh (CD&V), bevestigde na de zitting ook dat hij het positief vond dat de Open VLD ingegaan was op het verzoek van onder meer hem om de samenstelling van de politieraad naar 4/2/2 te doen gaan. 

 Dat er overigens een stemafspraak was daarover was goed te merken tijdens de zitting, want nogal wat raadsleden lagen met voorgedruktie briefjes voor hun neus op tafel, om er hen aan te herinneren wie ze hoeveel stemmen  moesten geven. Al doen ze bij het aanduiden met potlood op het moment zelf officieel nog altijd wat ze willen natuurlijk. Of kunnen ze zich gewoon vergissen.

De integrale reactie van de Open VLD kan u hieronder lezen.

 

Open VLD reactie op tussenkomst oppositie installatievergadering

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio