Raadslid Rita De Vylder (CD&V) gaat er even tussen uit, Albert Van Nieuwerburgh vervangt tijdelijk

Foto: Bennie Vanderpiete

Lochristi - CD&V-gemeenteraadslid Rita De Vylder bouwt een paar maanden politieke rust in. Dat liet ze weten In een brief aan de gemeentesecretaris en de voorzitter van de gemeenteraad. In die brief van 4 februari geeft Rita ook de reden op waarom ze _ tijdelijk _ op politiek vlak een rustperiode inbouwt. 'Ziekte. Ik hoop op 1 juli mijn mandaat opnieuw te kunnen opnemen', aldus nog Rita. Door de tijdelijke verhindering om haar taak als gemeenteraadslid uit te oefenen, komt Albert Van Nieuwerburgh, tijdelijk terug in de gemeenteraad.

Van Nieuwerburgh was bij de recente verkiezingen lijstduwer voor de CD&V en was met 579 voorkeurstemmen tweede opvolger. De eerste opvolger Martine Van Waes kwam eerder al in de raad omdat rechtstreeks verkozen raadslid Gunther Landuyt er voor koos om in het OCMW te zetelen. Daardoor is het de tweede opvolger die nu in aanmerking komt.

Normaal gezien zal de eerstvolgende gemeenteraad kennis nemen van de tijdelijke verhindering van Rita De Vylder en zal Albert Van Nieuwerburgh dan de eed afleggen als plaatsvervangend opvolger.

 

De nu 70-jarige Albert Van Nieuwerburgh zetelde voor de CD&V in de gemeenteraad sinds de fusies van gemeenten in 1977 en was ook jarenlang schepen.

'Ja, dat afscheidsinterview met jullie was inderdaad wat te vroeg', reageert Albert op het bericht ,Ik was  inderdaad nog de enige die zetelde sinds de fusie, en mijn 579 voorkeursstemmen waren in oktober  niet voldoende voor een herverkiezing. Er zetelen nu wel 14 raadsleden die minder voorkeursstemmen hebben dan ik er haalde, maar dat is nu eenmaal het spel van de verkiezingen. Ik was er niet meer bij. Maar ik zal nu met plezier mijn taak als plaatsvervangend raadslid opnemen.'

 

 

 Een 'afscheidsinterview' met Albert Van Nieuwerburgh kon u eerder hier al lezen.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio