25.000 euro om personeelslid in dienst te nemen

Yuri en Dries van Wasbar winnen Topstarter

Wasbar is de overwinnaar geworden van Topstarter. Dat bleek zopas tijdens de finaleaflevering van het ondernemersprogramma Topstarter. Ook Greet Buytaert, van de Moochie-bar, die net voor de finale uitviel, kwam mee supporteren voor haar stadsgenoten. Aanvankelijk kregen Yuri en Dries na hun presentatie wat kritiek op hun financieel plan, maar de twee pareerden die kritiek met een onderlegde visie. Na afloop van het programma deelden Yuri en Dries nog mee dat er in augustus een boek van hen in de boekhandel ligt: Leer je plan trekken in 50 stappen.

 

Ook als de Wasbar niet had gewonnen, blijft het een bijzonder mooi verhaal. Een verhaal van twee gasten die elk al een aantal jaar ervaring hadden in de wereld van de marketing, in het bedenken en opzetten van creatieve concepten voor grote bedrijven en klanten van de bladen waar ze voor werkten.
 
Een verhaal ook van twee gasten die samen in Gent wonen en elke week de was naar één van de twee moeders voerden. En plots beseften dat ze daar telkens een halve dag mee verloren, en hun moeders misschien wel tot last waren. En dat ze de ene keer thuiskwamen met de onderbroek van Yuri's vader of de lingerie van een moeder. Een verhaal van twee gasten die niet naar een uiterst ongezellige wasserette wilden, waar je ook je tijd zit te verliezen. Een verhaal van twee gasten die op zoek gingen naar een gezellige wasserette, en toen ze die niet vonden, er zelf een begonnen.
 
,Startgeld was geen evidentie', zeggen Dries en Yuri. 'Banken staan niet te springen. Maar we geloofden er in vanaf het moment dat we het concept bedachten. Omdat we wisten dat de doelgroep er was, zeker in Gent: jonge mensen, die klein wonen, die zelfstandig willen zijn, en op hun dertigste liever niet zeggen dat ze hun was nog naar hun moeder doen, maar die hun tijd niet willen verliezen in een ongezellige wasserette.'
 
Bar en kapsalon
Yuri en Dries gingen op zoek naar partnerships. ‘Electrolux leverde een dozijn wasmachines en droogkasten, Ecover levert de wasproducten. Voor hén een goede zaak, want wij zijn hier eigenlijk een showroom voor die merken. Voor ons ook een goede zaak, want we hoefden daar al geen geld in te steken.'
 
De twee maakten van Wasbar meer dan een wasserette: ,bar is niet voor niets het tweede deel van de naam van hun zaak. Terwijl de was in de machine slingert, kan je er rustig een koffie of een pintje drinken. Of zelfs naar de kapper gaan. Dat kapsalon is momenteel wel even vervangen door de pop-upshop Butik, met Scandinavische mode. ;We zijn volop op zoek naar een kapper die hier op zelfstandige basis wil komen werken', aldus Dries.
 
,In juni openen we een tweede Wasbar, in Antwerpen, en tegen het einde van het jaar willen we een derde openen in Leuven. We onderhandelen met de wereldleider in franchisebedrijven om het concept ook in het buitenland te lanceren.'
 

 

 

 Gent deed het allesbehalve slecht in Topstarter, het programma dat startende ondernemers volgt in de opstartfaze van hun bedrijf. Zowel Greet van Moochie als Yuri en Dries van Wasbar werden in de loop van de wedstrijd 'Starter van de maand'.

Greet viel in de laatste aflevering voor de finale af. De twee Gentse deelnemers deden het overigens goed met elkaar, wisselden informatie uit, gingen bij elkaar te rade als ze al eens een probleem hadden en keken bij elkaar thuis naar de uitzendingen.

 

 Voor info over Moochie Frozen Yogurt: klik hier.

 Voor info over Wasbar: klik hier.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio