Leerden de knepen van het vak bij meesterchef Peter Goossens in Hof Van Cleve

Jeugdvrienden Sam d’Huyvetter en Thomas Schmidt openen Brasserie Boulevard

Sam d’Huyvetter en Thomas Schmidt , twee gevestigde waarden in de horecawereld openden afgelopen donderdag hun brasserie BLVD, lees Boulevard, op de Kortrijkse Steenweg in Sint-Martens-Latem. Zowel Sam als Thomas hebben de knepen van het vak geleerd bij meesterchef Peter Goossens van het Hof van Cleve.

 Later was Sam chef kok bij’t Latemke, Kasteel Viteux en Fou d’o, Thomas werkte ook als maître d’hôtel in  La maison du boeuf en de Hilton in Brussel.

‘Genoeg gewerkt voor een ander’ zegt Sam, ‘tijd voor een eigen zaak en de uitgelezen persoon om dit avontuur aan te gaan is mijn vriend Thomas’. 
Het ideale pand
Net op het moment dat de droom aan’t groeien was bij Sam en Thomas kwam het pand van Jean-Marie en Tissy De Koster vrij. Jean-Marie en Tissy baatten er 26 jaar lang het restaurant ‘Den Kastaar’ uit. ‘Een droom die werkelijkheid wordt’ vertelt Sam. Een schitterende ligging, met heel veel mogelijkheden, maar ook veel werk. Een opfrissing van het pand draaide uit tot een grootse verbouwing.
 
Interieurarchitect Heidi Wille ontwierp het eerste concept, Sam en Thomas werkten het verder samen uit.  ‘Alles klopt gewoon’ zegt Thomas. Met de sleutelwoorden ‘gezellig, gemoedelijk, sober’ gingen ze op zoek en kwamen zo tot een totaalinrichting die 100% klopt met grote bar, open keuken, open haard en een exclusieve wijnkast als eye-catcher. 
Sam en Thomas willen met hun brasserie een breed publiek aantrekken, maar vooral ook een jonger publiek lokken.
 
Men kan er terecht voor een hapje of tapas  aan de bar, voor een dagmenu of lunchformule, voor traditionele streekgerechten  of een uitgebreid diner. Alles wordt vers bereid, tot het brood en de koekjes bij de koffie toe.
 
Brasserie Boulevard. Kortrijksesteenweg 175. Sint-Martens-Latem.  Open op weekdagen en zaterdagavond, maar de intentie is er om in de toekomst ook op zondag open te zijn. 
Meer info op de site van Brasserie Boulevard.
 
 
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio