Danseres met syndroom van Down speelt hoofdrol in eigen choreografie

Videoclip JD Circo opgenomen in Sint-Baafsabdij

Gent - De videoclip voor Plus Souvent, de eerste single van JD Circo, het nieuwe project van Nikolas, van Janez Detd, is opgenomen in de Sint-Baafsabdij. Lizi D'Hondt, een jonge danseres met het syndroom van Down, speelt de hoofdrol in de clip. De jonge vrouw is dol op dansen en dieren en bedacht haar eigen choreografie op muziek van JD Circo. In de clip zie je haar dansen in haar eigen droomwereld, terwijl ze door de ruïnes van de Sint-Baafsabdij wandelt. ,

 Het management van JD Circo en regisseur Hannes Bruyneel  kwamen  in contact met Lizi D'Hondt via Platform-K, de Gentse  sociaal-artistieke organisatie die dansontwikkeling en creatie van mensen met een beperking centraal stelt. Lizi danste eerder al in voorstellingen van Platform-K. Momenteel danst ze een eigen solo in Suspicious Portraits, een productie die nog op 26, 27 en 28 april in het Museum Dr. Guislain te zien is.

JD Circo is het nieuwe project van Nikolas, de frontman van het vroegere Janez Detd. Die omringt zich momenteel met een tiental muzikanten, waaronder de ouwe getrouwen Bram, Wim en Joeri, aangevuld met een blazerssectie, percussie, toetsen en gitaren. JD Circo brengt stuwende muziek die ze zelf omschrijven als latin, ska, dub, balkan en reggae, zowel in het Frans, Engels als Spaans. The Clash meets Mano Negra, zeg maar.

Info op de facebookpagina van de groep.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio