Laurentplein beleeft kippenvelmoment met akoestische Transatlantic Session

Niet minder dan dertien artiesten, door muzikant Nils De Caster verzameld om de gelegenheidsgroep The Transatlantic Session te vormen, speelde woensdagnacht na één uur, zonder geluidsversterking, en met het publiek vlak voor het podium verzameld, Worried Man Blues . 'Het was de afsluiter van onze beste Gentse Feestenavond, een echt kippenvelmoment' aldus Dirk Schockaert van Uitbureau ,dat de feesten op het Laurentplein organiseert.

Lees hier alles over de Gentse Feesten

 Muzikant Nils De Caster, in Gent vooral bekend van onder meer zijn concerten met Bruno Deneckere, maar ook de man van de muziekgroep van The Broken Circle Breakdown, verzamelde rond zich een groep muzikanten om u tegen te zeggen: 'Het is niet te tellen hoeveel jaar ervaring daar op het podium stond' aldus nog Schockaert. 

Toen The Transatlantic, Session zou beginnen, stapten zowat alle muzikanten van Rawhide Bluegrass Band, die daarvoor een concert had gespeeld, meteen weer op het podium, waardoor The Transatlantic meteen een groep van 11 en even later zelfs 13 muzikanten werd.

Het publiek genoot in die mate van het concert dat het zeer teleurgesteld reageerde toen organisator Dirk Schockaert om 01 uur moest meedelen dat er geen bisnummer kon komen, want dat hij als organisator de geluidsnormen niet wou overtreden. Waarop muzikant Nils De Caster voorstelde dat het publiek tot vlak voor het podium zou komen, en de band Worried Man Blues speelde, zonder versterking. 

'Een kippenvelmoment' aldus Schockaert 'er moest maar één iemand uit het publiek proberen te praten, of die werd al tot zwijgen aangemaand door zijn buurman uit het publiek; Het was echt mooi. 63 decibel. Een moment om niet te vergeten.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio