Tripelversie van 't Hospice en bierkookboek voor tien jaar Heiveld

OCMW-voorzitter Rudy Coddens, Heivelddirecteur Geert Roggeman, drukker Werner van den Oudenhoven met Caroline Van Hijfte, Eline Beirnaert en Heleen De Waele van het animatie en reactivatieteam. Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - Het woonzorgcentrum Heiveld bestaat tien jaar, en voor die gelegenheid zorgde het animatie- en reactievatieteam voor de lancering van een kookboek en een nieuw bier. Er is ook een tentoonstelling met een zestigtal foto's van fotograaf Danny De Clercq, partner van één van de personeelsleden van Heiveld. In die fotoreeks _ die hij maakte in het kader van zijn opleiding fotografie aan het KISP _ probeert hij in sfeervolle en aangrijpende beelden de sfeer en vooral de mensen in Heiveld neer te zetten.

 Heiveld bestaat tien jaar, en uit de speech van OCMW-voorzitter Rudy Coddens, viel af te leiden dat de verhuizing na tien jaar nog in de herinnering zit: ,'Het pleisterwerk was nog aan het drogen en ze waren de tegels nog aan het vastkleven, terwijl verplegend personeel de mensen al aan het verzorgen waren. Maar het is toch gelukt' aldus Coddens, die ook nog verwees naar de werkdruk van het avond-, en nachtpersoneel: ,Die zouden rolschaatsen kunnen gebruiken, maar gelukkig kan het WZC Heiveld rekenen op enorm veel vrijwilligers', aldus nog Coddens.

In Kokerellen met 't Hospice (de vroegere benaming van het woonzorgcentrum Heiveld toen het nog Sint-Amandus was) staan alleen maar recepten waarin het Hospicebier is verwerkt. De recepten werden verzameld door de bewones, in samenwerking met het animatieteam, en ze werden geproefd enb eoordeeld op showcookingnamiddagen.

Heiveld had met 't Hospice al een eigen amberkleurig bier dat niet alleen in de eigen cafetaria maar ook in de andere woonzorgcentra van Gent. 'Maar we hoorden wel eens dat het bier een blonde versie mocht krijgen', aldus schepen Coddens. Dus kwam de trilversie er.

De genodigden en bewoners mochten de Hospice Tripel proeven, maar moesten eerst wel de tentoonstelling bezoeken. 

De tentoonstelling is tot 21 september vrij toegankelijk van 10 tot 16 uur op weekdagen.

Heiveld. Antwerpsesteenweg 776, Sint-Amandsberg

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio