Heiveld bestaat tien jaar, en uit de speech van OCMW-voorzitter Rudy Coddens, viel af te leiden dat de verhuizing na tien jaar nog in de herinnering zit: ,'Het pleisterwerk was nog aan het drogen en ze waren de tegels nog aan het vastkleven, terwijl verplegend personeel de mensen al aan het verzorgen waren. Maar het is toch gelukt' aldus Coddens, die ook nog verwees naar de werkdruk van het avond-, en nachtpersoneel: ,Die zouden rolschaatsen kunnen gebruiken, maar gelukkig kan het WZC Heiveld rekenen op enorm veel vrijwilligers', aldus nog Coddens.
In Kokerellen met 't Hospice (de vroegere benaming van het woonzorgcentrum Heiveld toen het nog Sint-Amandus was) staan alleen maar recepten waarin het Hospicebier is verwerkt. De recepten werden verzameld door de bewones, in samenwerking met het animatieteam, en ze werden geproefd enb eoordeeld op showcookingnamiddagen.
Heiveld had met 't Hospice al een eigen amberkleurig bier dat niet alleen in de eigen cafetaria maar ook in de andere woonzorgcentra van Gent. 'Maar we hoorden wel eens dat het bier een blonde versie mocht krijgen', aldus schepen Coddens. Dus kwam de trilversie er.
De genodigden en bewoners mochten de Hospice Tripel proeven, maar moesten eerst wel de tentoonstelling bezoeken.
De tentoonstelling is tot 21 september vrij toegankelijk van 10 tot 16 uur op weekdagen.
Heiveld. Antwerpsesteenweg 776, Sint-Amandsberg