e-commerce promoten bij een bLOndernemer

FOTO. De ochtend van minister-president Kris Peeters op de Dag van de Klant

De Vlaamse regering zal in samenwerking met Unizo 600 zelfstandigen begeleiden om uit te zoeken hoe de middenstander kan leren omgaan met e-commerce. Dat zei minister-president Kris Peeters tijdens de officiële opening van de Dag van de Klant in Lochristi. Hij gaf er het officiële startschot van de Dag van de Klant door er samen met het lokale bestuur het speciaal gebrouwen bier de bLOndernemer te drinken. Kaat Baertsoen, voorzitter van Unizo Lochriti kleefde hem meteen drie stickers van De Dag van de Klant op zijn jas. 'In het leger zijn het er vier, maar ik hou het bij drie' aldus Kaat Baertsoen. Lochristi Blogt volgt het evenement van uur tot uur. Bekijk dus regelmatig de site voor nieuwe foto's en info.

10u22: Ook Karel Van Eetvelt, grote baas van Unizo, is aangekomen aan de Unizotent in het dorp, tussen café Tonneke en Picasso. Kris Peeters gaat met kinderen op de foto. Gedeputeerde Sander Vercamer is ook aangekomen. Lokale politici  van de diverse partijen houden zich bescheiden op de achtergrond.

10u25: promomeisjes delen cuberdons uit. Ook klanten zullen vandaag bij een aantal deelnemende winkeliers cuberdons krijgen.

10u30: Unizobaas Karel Van Eetvelt heet de genodigden welkom. Qua politieke boodschap zal ik kort zijn: ,verhoog de belastingsdruk niet aub!' Minister-predident Kris Peeters wees op het stijgend belang van de e-commerce: ,steeds meer klanten zoeken op internet info, en we moeten daar een oplossing voor vinden. Binnen een nieuw project zal de Vlaamse regering samen met Unizo 600 zelfstandigen begeleiden om te leren omgaan met e-commerce.'  Bij de voorstelling van het bier versprak de minister-president zich even: ,hoe heet dat biertje? De Blonde Ondernemer?'

10u45: De minister-president start een rondgang bij deelnemende zaken. Sofie van 't Lang Leven is de eerste die hem samen met een uitgebreid gezelschap over de vloer krijgt. Daarna gaat het richting Standaard Boekhandel, waar Kris  Peeters 'Politiek' van Carl De Vos inkijkt. 'Als je het nawoord leest, weet je al genoeg', klinkt het. Bij La Bella Donna wordt het wat stiller, en aarzelen ze wie het woord zal nemen over de lingerie. Aan het kinderdorp van de KBC laat de minister-president zich een tattoo - geen echte, maar een sticker natuurlijk - plaatsen: een zeepaardje, dat uiteraard oranje wordt ingekleurd. Tussendoor wipt het gezelschap ook even binnen bij IT-Solutions, waar we vernemen dat Karel Van Eetvelt voor zijn vader van 76 vorige week nog een tablet heeft gekocht. Mee met de tijd dus. In Free Style schrikken de dames zich een hoedje, wanneer ze tussen het passen door een roos in de hand geduwd krijgen door Via bakkerij De Meyer belandt het gezelschap in de Sebastiaan, voor een korte lunch.

 11u20: De N-VAdelegatie heeft zijn vroeg biertje uit, en begint aan een rondgang. Bij Sofie van 't Lang Leven kiezen ze voor Brita-water. N-VA voorzitter Rik Van Leemputten heeft nog samen met Kris Peeters rechten gestudeerd aan de UIA: ,Jij droeg toen altijd een col roulée (rolkraagpull)' dat is nu wel veranderd', aldus de N-VAvoorzitter. Waarop de minister-president: ,Het kan sneller weer een col roulée zijn!'

 12u: Sofie van 't Lang Leven mag het uitleggen voor de camera van Unizo. Maandag wellicht al op de site va, Unizo.

13u30: Miguel Wiels is bij bakkerij De Waele, even later komt Peter Van de Veire (MNM) hem een clownsneus opzetten.

 14u: Gouverneur Jan Briers is aangekomen en wordt ontvangen door burgemeester Yves Deswaene en schepenen Stadeus en Van De Weghe.

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio