Als opwarmer stond Tiger Lili op het programma. Nadien was de hoofdact aan de beurt. Met het eerder mysterieuze 'Moonbeams’ werd het optreden ingetogen ingezet. Maar dat duurde niet lang, want het opgewekte 'Gold Red Circles’ deed de sfeer al snel omslaan. De toeschouwers bewogen enthousiast mee op de muziek.

Esther Lybeert, frontvrouw van de band, leerde tijdens het maken van de nieuwe plaat drummen. Gedurende het hele optreden toonde ze een sterk staaltje van wat ze al kan. Indrukwekkend slagwerk door een vrolijke, zeer beweeglijke Esther was wat we te zien kregen. Haar partner, Maarten Flamand, gaf dan weer het beste van zichzelf op de gitaar.

Wat nog volgde was een optreden vol variatie. Van rustige, breekbare nummers als 'Chain of Memory Lane’ tot meer up-temponummers als 'It Ain’t Mine’. Waar ze de plaat voornamelijk met hun tweeën opnamen, werden Esther en Maarten live versterkt door Bruno Meeus (gitaar, keys, harmonica, backing vocals) en Mathias Moors (bas, gitaar, keys). Tussendoor ruimden alle instrumenten plaats voor enkel een gitaar om zo een tweetal songs meerstemmig neer te zetten. Daarna gingen de vier muzikanten terug gewillig achter hun instrumenten zitten.

Het publiek genoot zichtbaar van de sterke prestatie die deze sympathieke band neerzette. The Antler King kreeg dan ook het applaus dat het verdiende: lang, luid en hevig. Daarop volgenden nog twee bisnummers, waaronder het duet 'Warriors', gebracht door enkel Maarten en Esther. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio