Koorzangeressen hadden goesting in een restaurant en startten Goesting

Goesting is volgens Van Dale het Nederlands woord voor ‘zin’, ‘lust’ of ‘trek’ en komt via het Oudfranse goust (modern Frans goût) van het Latijnse gustus ("smaak"). Het was in elk geval met veel goesting dat Nancy en An een paar maanden geleden hun koffie/taart/lunch- huis startten. Twee rasechte Gentenaars die al 10 jaar samen zingen in het Gentse koor Arabesk. Toen Nancy een dik jaar geleden haar job verloor groeide het idee om samen ‘iets’ te beginnen. En omdat An graag kookt en Nancy wel iets anders wilde werd dat ‘iets’ hun koffiehuis aan de achterkant van de Veldstraat.

 Zelfgemaakte quiches, Libanese croques en taarten, elke dag verse soep en boterhammen, de perfecte lichte lunch. Zowel voor de quiches als voor de broodjes is er telkens een dagvariatie van vis, vlees en vegetarisch op het menu. 

‘Ik heb jaren in de IT-sector gewerkt met veel vergaderingen en telkens die vreselijke broodjes, daarom wilde ik een alternatief voor die banale snacks en dat aan een goeie prijs’ vertelt Nancy. ‘Voor het concept hielden we vast aan één richtlijn, alle ingrediënten moesten zo Gents mogelijk zijn.’
 
De koffiezoektocht bracht hen bij koffiebranderij Vandekerckhove. De koffiebonen zijn een mengeling van Brasil, Santo Domingo en Costa Ricaanse bonen met een vleugje Mysore, alles zacht gebrand. Ook de rode koffiekopjes met het hoofd van Rimbaud komen uit de Brabantdam. 
 
De klanten van Goesting zijn studenten, toeristen en shoppers uit de nabijgelegen Veldstraat. Het interieur is sober met rode accenten. ‘We hebben geen ingrijpende verbouwingen gedaan. Eerst langzaam groeien en dan zien we wel.  We kozen wel voor tafels in natuurlijk tijgerhout maar het oorspronkelijk  gouden winkelpui bleef’ vertellen de vriendinnen. Een leuk detail in het interieur is de ‘M’as-tu vu’ toog aan het raam met zicht op de voorbijvarende bootjes op de Leie. ‘Vorige week zaten hier nog vijf Engelse toeristen punten te geven aan al wie voorbij kwam’ lacht Saskia. 
 
Om het wachten van de mannen op hun shoppende vrouwen wat te verzachten staat er artisanaal bier van de brouwerij Dilewijns op de menukaart. En voor de kids boterhammen met choco én banaan. 
 
Bedoeling is om in de toekomst zelf brood te bakken maar voorlopig worden de boterhammen besteld bij een bakker in de buurt.
 
‘Met wat geluk hebben we hier in de toekomst een verkeersvrije straat voor de deur en dan hebben we één van de mooiste terrassen van Gent’ dromen de dames. Wie weet?
En of ze blij zijn met de totale ommezwaai in hun leven? vraag ik bij het buiten gaan. Volmondig knikken Nancy en An, met volle goesting.
 
Goesting
Predikherenlei  25 
Wifi en elke dag een verse De Gentenaar
Espresso lungo 2,5€
Cappuccino 2,6€
maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag: 10u tot 18u
Zondag van 9u30 tot 18u
Dinsdag gesloten
09/294.04.47
 
 
 
 
 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio