Gezinsbond Zaffelare plant 21 zomereiken onder voorjaarszonnetje

De gezinsbond Zaffelare zorgde er zondagnamiddag voor dat er langs de Bommel in Zaffelare alweer 21 zomereiken staan. Al wellicht voor de dertiende of veertiende keer organiseerde de Gezinsbond Zaffelare een boomplantactie. Het concept is eenvoudig: de Gezinsbond nodigt alle ouders van kinderen die in 2013 geboren zijn uit om in te schrijven voor de boomplantdag. Die uitnodiging wordt door de Gezinsbond aan huis bezorgd, dit jaar onder de vorm van een fopspeen. 'Het enige dat de ouders moeten doen is zeggen dat ze interesse hebben in een boom, en of ze hem dan die dag zelf komen planten, dan wel dat wij hem moeten planten', aldus Wouter Philips van de Gezinsbond Zaffelare.

Dit jaar mochten we 34 geboortes tellen, waarvan er 21 positief reageerden met de mededeling dat ze zo'n boom wel zagen zitten. 19 koppels kwamen de boom ook zelf planten, twee konden niet aanwezig zijn en vroegen of wij het voor hen wilden doen.'

Het gaat om zomereiken, die door de gemeente geschonken worden. Ook de plantpalen schenkt de gemeente. 

Spade of schop, dat brachten sommige ouders zelf mee en er waren er ook voorhanden. En dus was het putjes graven langs de Bommel in Zaffelare.

Tweeling

Onder de 21 nieuwe boomeigenaars ook de drie maand oude tweeling Flavite en Constance Bruggeman, de eerste kindjes van Kristof Bruggeman en Annelies Baert uit de Oude Veldstraat: ,Kristof is van hier, ik kom uit Gentbrugge, in 2008 bouwden we hier in Zaffelare, en ik vond het wel tof dat op een zondagmorgen er mensen van de Gezinsbond Zaffelare aan ons deur stonden met die uitnodiging voor vandaag. Natuurlijk doen we daar aan mee' aldus Annelies, terwijl Kristof aan het tweede plantgat begint.

En voor wie wil weten welke voornamen de Zaffelaarse ouders in 2013 aan hun kinderen gaven: dit zijn ze: 

Jento, Victor, Sienna, Amelie, Matteo, Judy, Lars, Jakob, Nyo, Anne, Bloeme, Charlotte, Nena, Alexander, Warre, Naila, Mauro, Constance, Flavite, Hanne en Imke

Wie contact wil nemen met de Gezinsbond Zaffelare kan dat via het e-mailadres info@gezinsbondzaffelare.be

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio