Peter Slabbynck eert legendarische new wave band The Sound in Charlatan

Foto: David Van Hecke

Gent - Peter Slabbynck is sinds goed vier jaar een inwoner van Ledeberg en de man kan niet genoeg benadrukken dat hij Brugge achter zich heeft gelaten en Gentenaar is. En Slabbynck (vroeger Red Zebra, nu EX-RZ) treeft vrijdag 25 april met A New Dark Age in de Charlatan op. Met die band brengt Slabbynck een tribute aan de muziek van The Sound.

 Op 26 april 1999 _ 15 jaar geleden dus _  pleegde Adrian Borland, zanger/gitarist van The Sound, zelfmoord door zich voor een trein te gooien. In tegenstelling tot bands als U2 en The Cure die in dezelfde periode het licht zagen, bleef voor The Sound de grote doorbraak uit.

De groep leverde nochtans met Jeopardy en From the lions mouth uitstekende lp's af.. Vooral From the lions mouth  wordt door de kenners beschouwd als één van de beste new wave lp’s aller tijden.

De muziek van The Sound, die in de jaren ’80 regelmatig in België optraden, is ook vandaag nog geliefd bij veel muzikanten. Het is moeilijk naar Editors te luisteren, zonder echo’s van The Sound te horen.

A New Dark Age, de naam is een verwijzing naar één van de songs op From a lions mouth, brengt een set met enkel nummers uit Jeopardy en From the lions mouth en treedt komend weekend drie keer op.


A NEW DARK AGE: Peter Slabbynck (Red Zebra), Steven Janssens (Daan), Frits Standaert (Durango), Niels Verheest (The Whodads) en Joost Van den Broeck (De Laatste Show Band).

A New Dark Age. Vrijdag 25 april. Charlatan. 22 uur. Later op het jaar volgt nog een tournee in het buitenland.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio