Groen muziekfestival Ieperfest centraal op jaarlijks netwerkevent

Groen muziekfestival Ieperfest centraal op jaarlijks netwerkevent

Foto: i

Gent - De jaarlijkse netwerkingbijeenkomst 'Event Academy' die gisteravond in de Gentse Artevelde Hogeschool werd gehouden, stond dit keer in het teken van duurzaamheid. 'Duurzaam en dus milieubewust organiseren is een brandend actueel thema en almaar meer evenementen investeren in deze groene visie', aldus Thomas De Ruyck, voorzitter van het projectteam van 'Event Academy'.


De centrale spreker op het netwerking event voor professionals, alumni en studenten in de eventbusiness was Martijn Van De Walle, mede-organisator van 'Ieperfest'. Dat muziekfestival dat elk jaar in augustus in Ieper wordt georganiseerd, is een pionier onder de   milieubewuste festivals en geniet dan ook een stevige reputatie qua duurzaamheid. Van De Walle lichtte toe hoe 'Ieperfest' met de jaren is gegroeid tot het duurzaamste muziekevent van België. Het festival is daarvoor al verschillende keren onderscheiden, onder meer met de 'OVAM groenevent award'.
Naast Martijn Van De Walle, ging ook Stefan Van Geenhoven van OVAM dieper in op het begrip duurzaamheid en Bart Van De Moortele van Gourmet Invent deed zijn 'green catering'-concept uit de doeken.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio