Buurt Bijgaardepark ontspoort laat zich filmen voor Ghent in Motion

Een grote groep bewoners uit de omgeving van het Bijgaardepark aan de Toekomststraat, Nijverheidsstraat, hebben zich vrijdag op de dag van de buren laten filmen door het team van Michael Tiger. De opname komt in de film Ghent in Motion die Michael Tiger aan het draaien is. 'Eigenlijk was het aanvankelijk enkel onze bedoeling om een luchtfoto van onszelf te maken. Een luchtfoto die we dan zouden gebruiken als welkomstkaartje voor nieuwe inwoners en zo. We spraken Michael Tiger aan of hij dat wou doen met zo'n drone, en ja, hij wilde, op voorwaarde dat hij het mocht filmen voor zijn project Ghent in Motion. En dat was voor ons geen probleem', aldus Frédéric Van Walle van het buurtcomité Bijgaardepark Ontspoort.

Vrijdagavond, na een gezellige pic-nic in het Bijgaardenpark, legden Michael Tiger en met wit-rood geruite tafellakens een groot hart uit op de grond, en daarop gingen de bewoners dan staan om naar de camera die boven hen kwam gevlogen te zwaaien.

Daarna legden de bewoners met zichzelf letters uit en vormden er de tekst Ghent in Motion mee, waarop de drone (een telegeleide mini-helicopter waaraan camera's bevestigd zijn) nog een paar keer boven hen kwam gevlogen.

Zoals bekend werkt Michael Tiger aan een film over Gent; Hij wil op een creatieve manier zoveel mogelijk mensen en evenementen in beeld brengen. Wie interesse of suggesties heeft kan terecht bij Michael Tiger.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio