Toerisme Beringen pakt uit met Mijnzondagen

Toerisme Beringen pakt uit met Mijnzondagen

Foto: HBvL

Beringen - Vanaf 1 maart kan je je mijnwerker voor één dag voelen tijdens de Mijnzondagen van de dienst Toerisme in Beringen.

Onder begeleiding van een gids maak je een twee uur durende tocht doorheen onze historische gebouwen. Je legt dezelfde weg af als de mijnwerkers vroeger voor ze in de ondergrond afdaalden. Je passeert de betaalzaal (waar de lonen werden uitbetaald), de badzaal (waar hij zich omkleedde en douchte), de lampenzaal (waar hij zijn lamp afhaalde), de bezettingszaal (waar het werk verdeeld werd) en de liftkooien. Als extraatje bezoek je ook het ophaalmachinegebouw. Om je bezoek helemaal onvergetelijk te maken ronden we de Mijnzondag af met een ritje in een authentieke mijntrein!

Praktisch

De mijnzondagen gaan door op 1 en 15 maart, 19 april, 3 en 17 mei, 7 en 21 juni, 5 en 19 juli, 2 en 16 augustus, 20 september, 4 en 18 oktober; telkens om 11 en 14 uur. De rondleiding duurt 2 uur. Reserveren is niet verplicht. Tarieven : volwassenen 6 euro / +60 jaar 5 euro / 6-18 jaar 4 euro /  jonger dan 6 jaar gratis

Tickets worden gekocht in het toeristisch onthaal, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen

Zin in meer ? Combineer dan een bezoek aan het mijnmuseum, de fascinerende ondergrondsimulatie, beklim de mijnterril, wandel doorheen de cité of geniet van een lekker koolputtersbiertje op het terras. Er is voor elk wat wils!

Voor meer info : www.toerismeberingen.be

                                www.mijnmuseum.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio