Gust en Mia zijn 72 jaar getrouwd

Gust en Mia zijn 72 jaar getrouwd

Gust en Mia zitten vooraan met burgemeester Wilrycx. Achteraan dochters Rachelle, Gerda en Frieda en zoon Freddy Foto: ram

Merksplas - In rusthuis Binnenhof wordt op 14 juli een bijzondere huwelijksverjaardag gevierd. Bewoners Gust Van Hoof en Mia Knaepkens gaven elkaar 72 jaar geleden het ja-woord.

Gust (92) is geboren in Merksplas en Mia (90) in Sint-Lenaarts. Op 14 juli 1943 zijn ze getrouwd. "Het was mooi weer die dag", herinnert Gust zich. "Het feestmaal bestond uit rode kool met stoofvlees en het dessert was rijstpap met bruine suiker. Ik mocht toen van mijn ouders kiezen tussen een trouwkostuum of 10.000 frank, wat toen een groot bedrag was. Op aanraden van Mia heb ik voor het trouwkostuum gekozen."

Het koppel heeft bijna altijd in Merksplas gewoond. Gust werkte dertien jaar in de koolmijn van Beringen. "Dat was elke dag om 4 uur vertrekken om 725 meter af te dalen en tegen 16 uur kwam ik terug thuis. Nadien hebben we twee jaar een broodtoer gedaan in Sint-Lenaarts en zijn we nog een winkeltje begonnen, maar dat draaide niet. Dan is Mia met het idee gekomen om een kippenstal te zetten."

Gust en Mia hebben een zoon en drie dochters. Die zorgden voor negen kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Als alles goed gaat, dan kan het koppel in september de gouden bruiloft van hun oudste zoon Freddy bijwonen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio