Brandweer evacueert studentenhuis Vaartstraat

Zes studenten naar ziekenhuis na keukenbrand

Zes studenten naar ziekenhuis na keukenbrand

De bewoners werden geëvacueerd Foto: Politie

Leuven - Zaterdagochtend omstreeks 9.45 uur brak er brand uit in een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw in de Vaartstraat in Leuven. Vier studenten werden met de brandweerladder geëvacueerd.

De brandweer, medische diensten en de politie kwamen onmiddellijk ter plaatse. Hoewel het om een uitslaande brand ging, had de brandweer de brand snel onder controle en vielen er geen gewonden.

Alle bewoners van de appartementen van de benedenverdiepingen konden via de trappenhal naar buiten gaan. De vier aanwezigen van het getroffen appartement op de derde verdieping werden door de brandweer via de ladderwagen bevrijd uit het appartement. Een bewoonster van de vierde verdieping kon niet meer naar buiten via de trappenhal omdat deze vol rook hing, maar kon zichzelf met behulp van de brandweer in veiligheid brengen via een brandladder aan de achterzijde van het gebouw. De brandweer ging nadien nog terug om ook haar kat uit het appartement te halen. Zes bewoners werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze veel rook ingeademd hadden. Alle anders bewoners vonden opvang bij familie of vrienden.

De politie sloot de Vaartstraat gedurende de interventie af tussen het Smoldersplein en Augustijnenstraat.

Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt doordat een friteuse in het appartement op de derde verdieping vuur vatte nadat de bewoner in slaap was gevallen. Doch om zeker te zijn van de oorzaak werd de parketmagistraat verwittigd, die het labo en een branddeskundige ter plaatse stuurde. Tot zolang blijft het pand afgesloten. Nadien zullen vermoedelijk alle appartementen, met uitzondering van dat op de derde verdieping, weer vrijgegeven worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees