Nieuwe horecazaak op be-Mine

Nieuwe horecazaak op be-Mine

Foto: HBvL

Beringen - Het schepencollege heeft een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de herbestemming van het ophaalmachinegebouw tot horecazaak. De nieuwe horecazaak wordt een combinatie van herbestemming en nieuwbouw. Naast het ophaalmachinegebouw komt een nieuw bouwvolume, waarin de verbruikzaal en toiletruimtes komen.

Gevels en interieur van het ophaalmachinegebouw worden zoveel mogelijk intact gehouden. In de binnenruimte wordt de ophaalmachine behouden. Deze bijzonder sfeervolle ruimte zal voornamelijk worden gebruikt voor speciale gelegenheden, events en recepties. Tussen de nieuwbouw en het ophaalgebouw komt een transparante verbindingsgang ter hoogte van een bestaande raamopening. “De architectuur van de nieuwbouw sluit aan bij de architectuur van het retailpark met ruime glaspartijen, transparant van buitenuit en belevingsvol naar site en omgeving van binnenuit,” legt Anne-Wouters, schepen van ruimtelijke ordening uit.  De nieuwbouw wordt laag gehouden ten opzichte van het ophaalgebouw. Hierdoor blijft het monument duidelijk herkenbaar, zowel in vorm, architectuur als in functie.

Nieuwe jobs

De nieuwbouw is voorzien op de plaats van het huidige pad dat toegang geeft naar klimzaal Alpamayo. Dit wandelpad zal onder de schachttoren worden verlegd. De horecazaak komt dus centraal op de site be-MINE: aan de grote parking, tegenover het winkelcentrum, aan toegang tot zwembad en de klimzaal. Bovendien zal de in- en uitgang van het toekomstig ‘Mijnbelevingscentrum’ worden voorzien in het naastliggend ophaalmachinegebouw. Deze horecazaak is complementair aan het winkelcentrum be-MINE Boulevard. Destijds werd overeengekomen om in het retailpark geen horeca te voorzien, maar hiervoor een ruimte te zoeken in één van de mijngebouwen. Het huidige project geeft hier invulling aan. Recent zijn de restauratiewerken aan het ophaalgebouw, in opdracht van NV be-MINE, beëindigd. “De bouwwerken aan de horecazaak starten in de komende maanden. Het gaat om een private investering van om en bij 1,2 miljoen euro. Bedoeling is dat de horecazaak in maart volgend jaar zal openen. De horecazaak heeft een capaciteit van 300 personen.  In aanvangsfase zal dit zes nieuwe jobs opleveren,”  besluit Anne Wouters-Cuypers.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio