THE College bouwt nieuw stadhuis

THE College bouwt nieuw stadhuis

Foto: HBvL

Beringen - Het stadsbestuur heeft de opdracht tot ontwerp en bouw van een nieuw stadhuis in het kader van een PPS gegund aan de THV The College. Inbegrepen is de aanleg van de publieke ruimte en de woonontwikkeling.

De THV The College is een groep samengesteld uit Kumpen Real Estate Development en DMI Vastgoed uit Hasselt voor het publieke gedeelte en Bruoscella NV met werknaam Immogra uit Sint-Denijs-Westrem als ontwikkelaar voor het private gedeelte. Het architecturale ontwerp is in handen van UAU collectiv en Jaspers-Eyers architects. Op de gemeenteraad van december zal de begeleidende overeenkomst ter goedkeuring worden voorgelegd en dan kan het contract definitief worden gesloten.

 Het nieuwe stadhuis komt op de site van het Sint-Jozefscollege tussen de Collegestraat en de Graaf van Loonstraat. Een belangrijke private woonontwikkeling maakt eveneens deel uit van het globaal project. Het project is ook volledig afgestemd op de geplande heraanleg van het marktplein.

Expo Beringen groeit 

Het bestuur nodigt alle inwoners en geïnteresseerden uit op de expo ‘Beringen groeit’ van 7 tot en met 9 december in de raadszaal van het stadhuis op de Markt in Beringen-Centrum. Aan de hand van toekomstbeelden, plannen en bijkomende toelichting door de projectmedewerkers kan iedereen hier uitgebreid kennismaken met het project dat het centrum van Beringen zal klaarstomen voor de toekomst.  Alle inwoners krijgen hiervoor in de loop van volgende week ook nog een uitnodiging in de bus.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio