Meer dan 30 miljoen kg aardbeien bij Coöperatie Hoogstraten

Meer dan 30 miljoen kg aardbeien bij Coöperatie Hoogstraten

Foto: cooperatie hoogstraten

Hoogstraten - Bij Coöperatie Hoogstraten is de kaap van 30 miljoen kg aardbeien overschreden. Verwacht wordt dat de totale aanvoer eind dit jaar afklokt op 32 miljoen kg.

Zowel op vlak van productie als prijsvorming gaat 2017 de geschiedenis in als een gemiddeld jaar. Sinds enkele jaren brengt Coöperatie Hoogstraten door belichte teelt het hele jaar door aardbeien op de markt. Dat gebeurt ook deze winterperiode. 

Naast een toenemende afzet in het binnenland wordt 65% van de rode vruchten geëxporteerd. Hoogstraten aardbeien doen het al enkele jaren goed in Scandinavië. Ook Frankrijk, met zijn vroegmarkten en grote supermarkten, is met 20 % een grote afnemer. Intussen stijgt de export naar Engeland in het najaar en is er voorzichtige interesse vanuit Duitsland.

De afzet in België blijft van groot belang. Jaar op jaar wordt getracht de lokale afzet te verhogen door een goed onderbouwde promotie- en communicatiecampagne. Televisiekok Roger Van Damme is ambassadeur van de Hoogstraatse aardbeien.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio