Politievakbond deelt koffiekoeken uit

Merksplas - Door de staking van de cipiers moest de politie vrijdag opnieuw in elke gevangenis aanwezig zijn. Omdat aan te klagen, hield de politievakbond NSPV een actie aan de strafinrichting in Merksplas.

Een twaalftal personen nam plaats aan de toegangspoort tijdens de shiftwissel. Politiemensen die binnen of buiten gingen, kregen een koffiekoek. "We willen op deze manier ons personeel steunen", zegt provinciaal voorzitter Tom De Gent van NSPV Antwerpen. "De actie is niet gericht tegen de staking van de cipiers. De overheid moet een oplossing zoeken voor de politie die dan steeds moet inspringen."

"We hebben al te weinig personeel en tijdens stakingen in gevangenissen moeten ze dan taken doen waarvoor ze niet zijn opgeleid. In Merksplas zijn bij stakingen tijdens elke shift 26 politiemensen nodig. Het zou beter zijn om net als bij de spoorwegen voor een minimale dienstverlening van de cipiers te zorgen."

De vorige acties hebben volgens De Gent al resultaat opgeleverd. Door druk te zetten op de overheid moeten politiemensen nog maar shiften van 8 uren doen in plaats van 12. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio