N-VA wil meer speelgelegenheid

N-VA wil meer speelgelegenheid

Foto: RV

Beringen - Uit een onderzoek van Kind en Gezin blijkt dat kinderen steeds minder buiten spelen. Buiten spelen is echter belangrijk voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden en een verbetering van de motoriek van onze kinderen. Ook de Beringse ouders lijken wel gewonnen voor het buitenspelen, dat blijkt een enquête die N-VA Beringen uitvoerde via sociale media.

De voorbije jaren werden steeds meer speeltuintjes of open ruimtes weggehaald. Vaak worden overlast door hangjongeren of vandalisme als reden aangehaald. Toch wil de Beringenaar graag dat zijn kinderen kunnen spelen in de eigen buurt.

“Wij gaan elke week op stap in Beringen met onze “klimaat in de straat-actie” en één van de grootste bekommernissen die telkens terugkomt is het gebrek aan speelgelegenheid in de buurt. Daarom organiseerden we ook een enquête via sociale media en ook daar bleken veel mensen voorstander te zijn van meer speeltuinen in onze stad. Er kwamen zelfs concrete voorstellen voor locaties naar voor,” zegt N-VA fractieleider Werner Janssen.

N-VA Beringen is al langer voorstander van meer speelgelegenheden voor kinderen en nam het sinds 2012 als strijdpunt op in haar verkiezingsprogramma. Belangrijk is vooral dat  de kinderen veilig kunnen spelen.

“Een buitenspeelplan moet er voor zorgen dat speeltuinen en speelterreinen financieel haalbaar zijn. Gericht investeren en de speeltuigen laten roteren van de ene buurt naar de andere wanneer het aantal kinderen wijzigt, maakt dit mogelijk. Daarbij moet ook gekozen worden voor locaties waar sociale controle mogelijk is en dient vandalisme en overlast door hangjongeren kordaat aangepakt te worden. Onze kinderen mogen niet het slachtoffer worden van jongeren die zich niet gedragen,” besluit Janssen.

Gezien N-VA al meer dan eens op een gesloten deur stootte bij de huidige meerderheid, neemt het een speeltuinenplan opnieuw op in het programma voor de verkiezingen van 2018. Met steun van de kiezer kan er in de volgende legislatuur dan eindelijk werk van gemaakt worden.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio