Fietspad langs de Mark vernieuwd

Fietspad langs de Mark vernieuwd

Foto: ram

Hoogstraten - Fietsers kunnen voortaan weer comfortabel langs de Mark rijden. Het stadsbestuur van Hoogstraten heeft het wegdek van het fietspad van de Zandbergstraat in Meer tot de Nederlandse grens in Meersel-Dreef vernieuwd.

Het fietspad verkeerde al langer in slechte staat door boomwortels die het wegdek omhoog duwden. Eerst is een aantal bomen langs het fietspad gekapt. De meeste waren ziek, terwijl andere te dicht bij het fietspad stonden. “Waar het kan, worden nieuwe bomen langs het fietspad geplant”, zegt Michel Jansen (N-VA), schepen van Openbare Werken­.­ “We willen vermijden dat over enkele jaren hetzelfde probleem zich voordoet. Ook op andere plaatsen planten we bomen om de gekapte te compenseren.”

Het fietspad is overal twee meter breed. "De bermen liggen er nog wat gevaarlijk bij door het hoogteverschil, maar de technische dienst gaat die opvullen. Over een viertal weken zijn de werken klaar. Begin september kan het vernieuwde fietspad officieel ingehuldigd worden”, belooft de schepen.

Door het niveauverschil tussen het fietspad en de bermen roept het stadsbestuur op om goed op te letten en de snelheid te matigen. Voorlopig is het fietspad ongeschikt voor groepen wielertoeristen die met een hoog tempo willen rijden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio