30.000 bloembollen voor meer kleur op De Weven

30.000 bloembollen voor meer kleur op De Weven

Foto: RV

Beringen - Op bedrijventerrein De Weven in Paal, een nieuwe ontwikkeling die pas in 2015 uit de grond rees, hebben leerlingen van basisschool De Berk 30.000 bloembollen geplant. Bedoeling van het parkmanagement is het integreren van meer biodiversiteit op het bedrijventerrein. De aanplantingen gebeuren aan de inrit van de bedrijvenzone en aan de rotonde aan de achterzijde van het terrein.

"Als bedrijventerreinmanager is het onze missie om mee te werken aan een duurzame transformatie van bedrijventerreinen in Vlaanderen", aldus parkmanager Igna Linten. " De eerste stappen hierin werden al gezet door het aanplanten van inheemse beplanting zowel door de bedrijven als door het aanbrengen van een gemeenschappelijke groenbuffer tijdens de aanlegfase. Het onderhoud op de groenbuffer gebeurt door middel van een biodivers beheer. De volgende stap is het aanplanten van 30.000 bloembollen. Hierdoor willen we inzetten op meer kleur op de bedrijvenzone tijdens de maanden februari tot mei. Om dit project kracht bij te zetten en om het belang van biodiversiteit zo ver mogelijk te verspreiden hebben we daarvoor een samenwerking aangegaan met basisschool De Berk uit Paal. "

Voorafgaand aan  de plantactie kregen de leerlingen een introductie door de parkmanager over het belang van biodiversiteit. Daarna gingen zij op pad op de bedrijvenzone. "Bijen en vlinders vinden tegenwoordig onvoldoende eten", merkt Lente Vanbroekhoven uit het vierde leerjaar op. "Volgende lente zullen ze hier dank zij ons een overvloed vinden in al die bloemen."

Voor de leerlingen was ook een fotozoektocht gepland naar natuurlijk materiaal in de groenbuffer. Dit materiaal zal in een volgend project worden gebruikt om samen met de kinderen, nestkastjes en insectenhotels te bouwen en terug te plaatsen op de bedrijvenzone.

"In februari hopen we het gewenste resultaat te krijgen en willen we een voorbeeld scheppen naar de individuele bedrijven om ook hun eigen terrein van meer kleur en biodiversiteit te voorzien", besluit de parkmanager.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio