Bedenker naam wint gewicht in bier

Scheldebrouwerij maakt Straffe Toeback

Scheldebrouwerij maakt Straffe Toeback

Foto: ram

Hoogstraten - De Scheldebrouwerij heeft haar assortiment bieren uitgebreid met Straffe Toeback. Het is een amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 9,5 procent.

Om een geschikte naam voor het nieuwe bier te bedenken, schreef De Scheldebrouwerij een wedstrijd uit. Er kwamen ongeveer 250 inzendingen binnen.

'Eigenlijk zijn er twee inzendingen die gewonnen hebben', zegt Gust Hermans van de Scheldebrouwerij. 'Jean Van Ginckel uit Minderhout stuurde Quattro in en dat gaan we gebruiken als typebier naast blond, dubbel en tripel. Quattro is iets zwaarder dan tripel dus eigenlijk een goede omschrijving', zegt Gust Hermans.

De naam Straffe Toeback kwam van Michel Van Loon uit Merksplas, die zelf ook bier brouwt. Hij krijgt 65 kg van het nieuwe bier en vond het voor een keer jammer dat hij niet veel weegt.

'Straffe Toeback is een redelijk hoppig bier, maar niet extreem bitter', zegt Peter Van den Eijnden van de Scheldebrouwerij. 'We gebruiken eigen gist om het te brouwen. Het heeft een eigen uitgesproken smaak en we hopen dat het bij een brede groep mensen in de smaak valt.'

Van links naar rechts op de foto: Peter Van den Eijnden, Michel Van Loon, Jean Van Ginckel en Gust Hermans.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio