Aardbeiballon naar Australië

Aardbeiballon naar Australië

Foto: airventure ballooning

Hoogstraten - De aardbeiballon van Veiling Hoogstraten is al enkele jaren een vertrouwd beeld in de regio. Binnenkort kunnen ook onze tegenvoeters met de ballon kennis maken.

De aardbeiballon van piloot Lenny Cant uit het Oost-Vlaamse Vrasene zal binnenkort in het Australische luchtruim hangen. Van 12 tot 20 maart vindt daar een ballonfestival plaats in de hoofdstad Canberra. Cant en de veiling zijn zeer tevreden met de uitnodiging van Down Under.

'De aardbei-luchtballon was eerder al te zien op internationale ballonfestivals in Nederland en Frankrijk. Daar was het ook mogelijk om de toeschouwers te laten proeven van het echte fruit. In Australië kun je niet zomaar met een paar doosjes aardbeien langs de douane omdat het verboden is als pasaagier fruit in te voeren. Ook de luchtballon wordt extra streng gecontroleerd op natuurlijke producten als gras en aarde', zegt Lenny Cant.

De luchtballon is al onderweg naar de andere kant van de aarde. Het internationale ballonfestival in Australië werd door Cant reeds bezocht met Mister Bup, de luchtballon in de vorm van een schildpad. Tijdens het Canberra Festival Balloon Spectacular zullen er regelmatig foto's worden geplaatst op de website van Airventure Ballooning.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio